Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія приступила до втілення в життя погроз Путіна щодо створення в Україні «санітарної зони»
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія приступила до втілення в життя погроз Путіна щодо створення в Україні «санітарної зони»

Росія рівняє із землею Сумську область, тому, що ймовірно, хоче створити на цих територіях «санітарну зону», заявив в ефірі телемарафону військовий експерт Олександр Мусієнко

20 березня 2024, 20:50 comments2904
Поділіться публікацією:

РФ має три основні цілі, обстрілюючи прикордонні райони Сумської області, вважає Олександр Мусієнко.

Росія приступила до втілення в життя погроз Путіна щодо створення в Україні «санітарної зони»

Обстріл Сумщини

По-перше, говорить він, це навчання російських військових перед їх відправкою на передову. Втім, це лише один з мотивів.

Друга причина, за його словами, полягає в тому, що Росія прагне втілити оголошене російським диктатором Володимиром Путіним створення "санітарної зони", що означає місце, що стає непридатним для проживання через катастрофічні події. Тобто, додає експерт, це чіткі наміри РФ, які вона здійснює.

За словами Мусієнка, третя мета РФ — перешкодити ротації в Силах оборони України, що розпочалася недавно. Ротація, підкреслює експерт, передбачає переведення втомлених військових підрозділів назад, замість них приходять свіжі сили на передову. Мета РФ, додає Мусієнко, завадити цьому. За його словами, країна-агресор зацікавлена в тому, щоб українські сили переводились на Сумщину, утримували позиції та не рушили в райони активних бойових дій. Саме тому, на його думку, Росія намагається створити враження, що там щось готується.

Експерт пояснив, що Москва також намагається маніпулювати ідеєю, що до обстрілів причетні рейди російських повстанців на територію РФ. Однак, аналітик додав, що росіяни атакували цей регіон ще до того, як ці рейди стали активними. Крім того, Мусієнко вказав на те, як саме Сили оборони можуть вирішити цю проблему, зокрема, за допомогою знищення артилерійських систем на території Росії та створення демілітаризованої зони за рахунок російських повстанців, але вже військового характеру, а не як в Путіна.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про складну ситуацію в Сумській області та причини, чому РФ рівняє її із землею.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини