Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія переслідує кілька цілей. Стало відомо, навіщо загарбники влаштували в Сумській області пекло
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія переслідує кілька цілей. Стало відомо, навіщо загарбники влаштували в Сумській області пекло

Росіяни протягом кілько тижнів посилили жорстокі удари по Сумській області. Як повідомив в ефірі 24 каналу міський голова Конотопа Артем Семеніхін, такі дії загарбників мають кілька цілей

20 березня 2024, 18:59
Поділіться публікацією:

Росіяни наносять регулярні удари по областям, які знаходяться на кордоні з нею, заявив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко. За його інформацією, вже зафіксовано понад 2300 обстрілів, які здійснили окупанти. Він підкреслив, що більшість обстрілів припадають саме на Сумську область. За його словами, загарбники нищать цивільну інфраструктуру та руйнують домівки місцевих мешканців.

Росія переслідує кілька цілей. Стало відомо, навіщо загарбники влаштували в Сумській області пекло

Обстріл Сумщини

Демченко відзначив, що керівництво Сумської області, військово-цивільна адміністрація регулярно закликає місцевих мешканців виїжджати з небезпечних регіонів. За його словами, і далі проводиться евакуація із прикордонних сіл.

У свою чергу міський голова Конотопа Артем Семеніхін відзначає, що ворог рівняє Сумщину із землею, бо переслідує кілька цілей. По-перше, росіяни хочуть відтягнути українські сили із лінії фронту. По-друге, загарбники мають на меті послабити економічний потенціал прикордонних регіонів України. Це, за його словами, потрібно ворогу, щоб частина людей виїхала звідти. Розрахунок на те, що у разі, якщо загарбники зможуть прорватися у Сумську область, щоб їм не чинили шаленого партизанського спротиву, як було у 2022 році.

Окрім того, додає Семеніхін, ворог завдаючи постійні удари, намагається вплинути на тих місцевих мешканців, які все ще підтримують "руській мір". Завдання таке, змусити їх вимагати проведення переговорів з окупантами заради припинення бойових дій. Втім, як підкреслив міський голова Конотопа, таких людей на Сумщині все ж не так багато. Більшість мешканців розуміють, що Росія є країною агресором і треба допомагати армії їй протистояти.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, про складну ситуацію в Сумській області, де мешканці змушені покидати свої домівки і передавати населені пункти під відповідальність ЗСУ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

сова-сова

20 березня 2024, 20:43

то де ж захист кордонів


Новини