Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія придумала новий план щодо Запорізької АЕС
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія придумала новий план щодо Запорізької АЕС

На найбільшій в Європі атомній станції рашисти хочуть влаштувати переговорний майданчик

21 лютого 2023, 19:29 comments1808
Поділіться публікацією:

На Запорізькій АЕС російські військові не дозволяють ротацію представникам МАГАТЕ і хочуть влаштувати новий переговорний майданчик, на якому Росія диктуватиме свої умови. Про це в Телеефірі розповів голова Запорізької районної державної адміністрації Олег Буряк.

Росія придумала новий план щодо Запорізької АЕС

Окупанти придумали нову ідею, як використати майданчик ЗАЕС

“Наша мета деокупувати територію, повернути свої землі. Наша мета — зробити атомну електростанцію поза мілітаристською зоною. Тобто це має бути зона вільна від обстрілів, військових, військової техніки. А окупант для цього її і брав, вона є у нього ядерною палицею, якою він намагається шантажувати цю всю територію”, — сказав Буряк.

Голова Запорізької РДА переконаний, що окупанти мають намір утримати ЗАЕС, щоб, у тому числі перешкодити контрнаступу ЗСУ.

“Також вони нам не дають електроенергію в загальну систему Укренерго, і будуть намагатися там створити ще додатковий міжнародний переговорний майданчик, через який вони могли б диктувати свої умови”, — додав очільник району.

Як писали "Коментарі", рашисти намагаються завербувати для роботи на ЗАЕС півтори сотні білоруських ремонтників. Окупанти все ще шукають персонал для функціонування станції, намагаючись хоч якось дати собі раду на ній. Тож є ймовірність, що загарбники привезуть на український атомний об’єкт близько 150 фахівців з ремонту, котрі працювали на Білоруській АЕС.

На порталі "Коментарі" йшлося й про те, що працівників Запорізької АЕС, які не захотіли отримувати російські паспорти та підписувати договір із "Росатомом", росіяни позбавили перепусток та доступу на підприємство. Відтак загарбники зайняті тим, що шукають росіян, які погодилися б переїхати на постійне місце проживання у Запорізьку область та могли працювати на ЗАЕС. Погодженим обіцяють житло та роботу з гарним окладом. Житло надають шляхом "націоналізації" квартир та будинків, з яких виїхали українці після окупації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини