Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія повертається до жорсткої цензури щодо війни: чого боїться режим
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія повертається до жорсткої цензури щодо війни: чого боїться режим

За даними ISW, Міноборони РФ намагається обмежити інформацію про війну в Україні

30 серпня 2023, 08:05
Поділіться публікацією:

Міноборони Росії повертається до більш стриманого висвітлення своєї війни проти України і намагається піддавати цензурі скарги з лінії фронту та повідомлення про контрнаступ ЗСУ. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Росія повертається до жорсткої цензури щодо війни: чого боїться режим

Цензура у Росії. Фото з відкритих джерел

Американські аналітики зазначають, можливо, Міністерство оборони Росії повертається до більш обмеженого висвітлення війни в Україні, намагаючись цензурувати скарги з фронту та повідомлення про успіхи українських військ.

Експерти нагадують, що Міністерство оборони Росії нещодавно змінило стиль щоденних повідомлень, щоби зменшити щоденний обсяг інформації про війну.

За спостереженнями фахівців, раніше воно публікувало щоденний звіт, який відрізнявся від індивідуальних звітів прес-служб кожного російського угруповання військ.

Проте 29 серпня прес-служби кожного російського угруповання військ опублікували текст, безпосередньо скопійований із загального щоденного, а не свої власні оригінальні звіти.

"Міністерство оборони Росії послідовно намагалося запровадити інформаційну політику, яка б надавала обмежену інформацію про фронт протягом усієї війни. Зміна у висвітленні подій Міністерством оборони Росії, якщо ця тенденція продовжиться, може відображати його ширші зусилля щодо цензури російських повідомлень про війну та уніфікацію власного наративу", — говориться в огляді.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому Путін не коментує удари по Москві та Криму: єдина причина.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Росія не зможе відновити масштабні наступальні операції: у США назвали причину.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини