Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія поставила Україні і Заходу ультиматум щодо війни: чого домагається
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія поставила Україні і Заходу ультиматум щодо війни: чого домагається

Росія погрожує знищити Україну, якщо не зупинити війну на лінії розмежування, бо їй дуже потрібна пауза

17 вересня 2024, 10:54 comments10719
Поділіться публікацією:

Протягом останнього часу шириться багато чуток про те, що нібито Україна через посередників веде перемовини з Росією про умови призупинення бойових дій, відзначає політолог Костянтин Матвієнко. Втім, за його словами, тут важливо не тільки те, чи насправді такий процес має місце, але і те з якою метою створюються ці чутки. При цьому, підкреслює політолог, до них додаються "аналітичні висновки" про втому Заходу від війни і України, про нестачу в нього грошей і озброєнь для допомоги ЗСУ і нашій країні загалом, про незліченність ресурсів Росії тощо.

Росія поставила Україні і Заходу ультиматум щодо війни: чого домагається

Переговори України і РФ

При цьому, говорить Матвієнко, ворог, тим часом, нарощує виробництво керованих авіабомб, ракет і дронів з очевидною метою посилити терор мирного населення України, включно з ударами по медичних і навчальних закладах, об'єктах енергетики, місцях скупчення мирних людей. Штатна чисельність армії Росії збільшено до 2 млн. 300 тис.,з яких 1,5 млн. це солдати і офіцери.

"Отже і чутки про мирні перемовини, і нарощування озброєнь та особового складу перед усім мають на меті продемонструвати: з одного боку можливість швидкого завершення війни на умовах агресора, а з іншого — його готовність вщент знищити Україну. Мовляв: українці і Захід, вибирайте", — говорить політолог.

При цьому, Матвієнко додає, що Росії конче потрібна пауза у бойових діях для мобілізації населення та економіки для подальшого ведення війни на знищення України. Це, за його словами, давня екзестенційна мета цілковитої більшості росіян.

"В ході цієї війни у них з'явилося розуміння і страх того, що у випадку, коли вони не досягнуть цієї мети, Росія припинить своє існування", — додав експерт.

На його думку, у України просто немає іншого виходу як продовжувати опір, домовлятися зі світом про посилення всіх можливих санкцій щодо РФ, збільшення збройної і фінансової допомоги Україні, розширення кола країн — учасників формату "Рамштайн", а також підвищувати ефективність і єдність власного суспільства, частина якого досі не усвідомила усіх загроз для себе з боку агресора та його посіпак в Україні.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що протягом останнього часу з’явилося надто багато так званих "мирних планів" для України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини