Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чому з’явилося так багато мирних ініціатив: яку ключову помилку робить Захід
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому з’явилося так багато мирних ініціатив: яку ключову помилку робить Захід

Захід помиляється, вважаючи, що припинення бойових дій є синонімом до припинення війни

16 вересня 2024, 14:35
Поділіться публікацією:

Захід все частіше закликає Україну до переговорів з Росією, вважаючи, що це допоможе припинити війну. Проте такі пропозиції можуть лише тимчасово відстрочити катастрофічні наслідки. У Німеччині, наприклад, обговорюють "мирний план", що передбачає відмову України від окупованих територій.

Чому з’явилося так багато мирних ініціатив: яку ключову помилку робить Захід

Переговори України і РФ

Зокрема, лідер Соціал-демократичної партії Німеччини Рольф Мютценіх запропонував створити міжнародну контактну групу для просування "мирної ініціативи" щодо війни в Україні. Деякі країни вважають, що припинення вогню є синонімом миру. Однак, як відзначив в ефірі 24 каналу політолог Олег Лісний, це нагадує спроби відновити підходи "Мінська", які вже раніше не спрацювали.

За його словами, Україна намагається донести світові важливість справедливого миру, тоді як інші досі вірять, що припинення бойових дій вирішить проблему. Президент Володимир Зеленський неодноразово підкреслював, що повторення "Мінська" і замороження конфлікту стане пасткою для України. Лісний також наголосив, що поступки диктатору Володимиру Путіну лише зміцнять його агресивні наміри щодо України та інших країн.

"Україна каже, що треба повернутися до міжнародного права, що є статут ООН, а нам кажуть просто перестати стріляти, віддати територію, і всі спокійно спатимуть. Ні, так не буде вже. Наслідки очевидні: Путіну потрібна вся Україна, а далі він відбудовуватиме СРСР на територіях країн Балтії, у Центральній Азії. Це "мироточення" не є конструктивним і розбещує Путіна", – пояснив політолог.

За його словами, Путін може використовувати перемовини як привід для тимчасового затишшя, щоб згодом посилити свої дії проти України і розпочати нові конфлікти з Польщею та країнами Балтії. Це, на його думку, створить небезпечний прецедент, що загрожуватиме всій Європі.

Поки Україна бореться за виживання, на Заході думають про вибори. За словами Лісного, у Німеччині та США більше стурбовані електоральними результатами, а не довгостроковими наслідками для України, яка ризикує втратити не лише державу, але й свою ідентичність.

Політолог також зазначив, що в західних лідерів, таких як Байден чи Гарріс, немає чіткого плану щодо України. Те саме стосується Берліна, Лондона та Парижа. Тому українська сторона працює над просуванням власного плану, який президент Зеленський представляє ключовим західним партнерам.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що у Німеччині озвучили ще один мирний план, в якому пообіцяли Путіну перестати постачати зброю Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини