Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія посилила обстріли: названо напрямок, де ворог готується до штурмів
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія посилила обстріли: названо напрямок, де ворог готується до штурмів

Сили оборони повідомляють, що Росія посилила обстріл у районі Вовчанська

7 серпня 2024, 16:32
Поділіться публікацією:

З початку тижня на Харківщині відзначається значне посилення кількості обстрілів з боку Росії, зокрема – район Вовчанська. Як передає портал "Коментарі", про це повідомила прес-служба операційної зони ОТГ "Харків" і наголосила – це може вказувати на наміри ворога розпочати активні штурмові дії.

Росія посилила обстріли: названо напрямок, де ворог готується до штурмів

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

За інформацією військових, минулої доби сталося 517 обстрілів позицій Сил оборони.

"Противник застосовує артилерію, міномети та системи залпового вогню, завдаючи ударів по позиціях Сил оборони України, що може свідчити про наміри ворога розпочати активні штурмові дії", — зазначили у ОТГ "Харків".

Військові розповіли, що особливо висока інтенсивність обстрілів у районі Вовчанська. Там, за даними розвідки, Росія нарощує військову присутність, проводить підготовчі заходи, зосереджуючи сили та техніку у цьому районі.

Вони наголосили: посилення обстрілів на Харківському напрямку з боку російських окупантів є серйозним викликом, який потребує належної уваги.

При цьому керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов вважає, що спад наступальних дій російських військ, які тривають зараз, розпочнеться за півтора – максимум два місяці. Потім українцям потрібно буде вибирати один із варіантів – сидіти та чекати чи діяти на випередження.

Керівник української розвідки вважає, що подальша ситуація залежатиме і від української сторони. Або українці й надалі будуть чекати, що в результаті закінчиться тим, що за чотири-п'ять місяців російський наступ знову повториться. Або ж Київ діятиме на випередження.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини