Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росіян закликають безкоштовно працювати на військових заводах після роботи
commentss НОВИНИ Всі новини

Росіян закликають безкоштовно працювати на військових заводах після роботи

Керівництво РФ почали застосовувати тактику Радянського Союзу до своїх громадян та закликає активно жертвувати собою на підтримку військових дій.

28 травня 2023, 10:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У публічному просторі Росії все частіше з'являються заклики до залучення громадян РФ до примусових робіт на потреби армії та війни, що перегукується з радянськими методами. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на звіт британської розвідки.

Росіян закликають безкоштовно працювати на військових заводах після роботи

Росіян закликають йти безкоштовно на заводи і виготовляти боєприпаси після роботи

Останнім часом російські пропагандисти все більше закликають росіян віддавати свої сили на війну проти України. Тепер кремлівські пропагандисти менше говорять про покарання тих, хто критикує військові дії в Україні, однак вимагають від громадян РФ активно жертвувати собою на підтримку військових.

21 травня одна з найбільших пропагандисток Маргарита Симоньян закликала про необхідність кожному росіянину працювати додатково дві години на заводах з виготовлення снарядів після своєї основної роботи.

Іншим прикладом британська розвідка наводить повідомлення від російських ЗМІ та бізнесу, які звернулися до Мінекономіки РФ з проханням надати дозвіл збільшити робочий тиждень з п'яти до шести днів, без додаткової оплати. Причиною такого звернення вказано економічні вимоги війни.

"Зміна тональності розмов явно перегукується з радянським відчуттям суспільного примусу. Це також підкреслює, що керівництво, швидше за все, вважає економічні показники вирішальним фактором перемоги у війні", – аналізує останні тижні дільності у РФ розвідка Британії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Інститут вивчення війни вказує на вихід ПВК "Вагнер" з Бахмута, однак російських найманців замінять інші два угрупування: російська армія та бойовики "ДНР".

Також "Коментарі" писали, що путінська пропагандистка Маргарита Симоньян отримала загадкову посилку, яку вирішила перевірити на вміст вибухових речовин.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини