Головна Новини Суспільство Війна з Росією ПВК "Вагнер" відступають з Бахмута: відомо, хто замінить вагнерівців – ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

ПВК "Вагнер" відступають з Бахмута: відомо, хто замінить вагнерівців – ISW

Аналіз Інституту вивчення війни вказує на переміщення російських військ на сході України.

28 травня 2023, 10:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Інститут вивчення війни проаналізував повідомлення останнього тижня та прийшов до висновку, що російські війська починають перегрупування на сході України. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на ISW.

ПВК "Вагнер" відступають з Бахмута: відомо, хто замінить вагнерівців – ISW

Вагнерівці йдуть з Бахмута. Фото з відкритих джерел

Аналіз ISW показує, що ПВК "Вагнер" виходять з Бахмута для перегрупування, а їх місце замінять російські регулярні війська та бойовики з інших тимчасово окупованих територій України.

"Найманці Групи "Вагнера" відступають з Бахмута, щоб відновитися та перегрупуватися в тилу, оскільки російські наступальні операції в місті та навколо нього зменшуються", — йдеться у звіті Інститут вивчення війни.

ISW вказують на заяви українського військового керівництва, яке повідомило про скорочення наступальних операцій з боку РФ, окрім того, українські військові займають позиції на висотах з півдня та півночі Бахмута. Секретар Ради нацбезпеки Олексій Данілов запевнив, що вагнерівці виходять з міста для перегрупування, а власник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин вкотре повторив, що його війська залишають українське місто. Таким чином, заяви Пригожина правдиві, враховуючи зменшення наступальних дій РФ.

Інститут вивчення війни вказує, що військові формування з "ДНР" можуть бути залучені для заміни ПВК "Вагнер" у самому Бахмуті, тоді як регулярні формування російської армії будуть переміщенні на фланги міста.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що росіянин, який розповідав про воєнні злочини вагнерівців в Україні висловив бажання повернутись до Росії.

Також "Коментарі" писав про тривожне повідомлення з Пентагону щодо контролю над Бахмутом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини