Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія почала використовувати крилаті авіабомби: чому ЗСУ важають їх новою загрозою
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія почала використовувати крилаті авіабомби: чому ЗСУ важають їх новою загрозою

Ігнат розповів, що вага однієї бомби досягає 500 кг

30 березня 2023, 21:22
Поділіться публікацією:








Військові крилаті авіабомби активно використовують російські окупанти проти українських військових. Відтак, такі дії є новою загрозою для військових. Про це заявив речник Командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі інформаційного телемарафону.

Росія почала використовувати крилаті авіабомби: чому ЗСУ важають їх новою загрозою

Юрій Ігнат (фото з відкритих джерел)

 За його словами, Україні потрібно отримати винищувачі, щоб захистити себе. 

"Це нова загроза, яка постала перед нами: не залітаючи в зону ураження нашої ППО, окупанти  скидають ці бомби. Бомби по 500 кг летять десятки кілометрів, нагадаю, ця бомба має бойову частину, з цим треба щось робити. Не тільки засобами ППО, які ми чекаємо, але все ж таки посилювати тиск і роботу із західними партнерами щодо створення авіаційної коаліції та надання Україні винищувачів", — розповів Юрій Ігнат.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, чи насправді Україна отримує західну військову допомогу вчасно. Україна отримує все необхідне озброєння саме в ті терміни, коли готова його використовувати. Таку думку в Телеефірі висловив військово-технічний експерт, фахівець з бронетанкової техніки Микола Саламаха. Він переконаний, що отримання літаків F-16 протягом пів року означало б втратити більшість із них навіть не під час бойових дій, а через неготовність до їхньої технічної експлуатації. Подібні приклади позначаються й на іміджі виробників. Експерт зазначив, що процес навчання використання озброєння полягає не тільки в підготовці військових, у вивченні будови озброєння, порядку і способів його використання, але й у створенні інфраструктури, підготовки, зокрема і штабів. На його думку, для переходу української армії на стандарти НАТО абсолютно в усіх галузях військової справи необхідно провести оцінку всіх процесів і ухвалити відповідні рішення для їхнього прискорення.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини