Головна Новини Суспільство Війна з Росією Чи насправді Україна отримує західну військову допомогу вчасно
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи насправді Україна отримує західну військову допомогу вчасно

Застосування західного озброєння полягає не лише в підготовці військових, у вивченні будови озброєння, порядку і способів його використання, але й у створенні інфраструктури, підготовки, зокрема і штабів

30 березня 2023, 18:08
Поділіться публікацією:

Україна отримує все необхідне озброєння саме в ті терміни, коли готова його використовувати. Таку думку в Телеефірі висловив військово-технічний експерт, фахівець з бронетанкової техніки Микола Саламаха, пишуть "Коментарі".

Чи насправді Україна отримує західну військову допомогу вчасно

Україна отримує все необхідне озброєння в ті терміни, коли готова до його використання

"Найближчим часом неможливо почати виробництво далекобійної зброї на території України, тому що зараз навіть для Заходу її збір  — це освоєння нових технологічних процесів та створення нових виробничих потужностей. Але завдяки допомозі міжнародних партнерів, сьогодні в України вже є можливість бити по тилах противника на відстань до 150 км", — висловлює думку експерт.

Микола Саламаха не згоден з думкою, що допомога Україні затягується.

“Ми отримуємо всі ті засоби озброєння, які нам необхідні, саме в ті терміни, коли ми готові це використовувати. Адже, подивіться, що прозвучала фраза, що надання F-16 — це 18 місяців, а 18 місяців — це якраз у ті строки, які необхідні на те, щоб підготувати інфраструктуру на території України, підготувати технічних спеціалістів і підготувати льотчиків. Тим паче на підготовку льотчиків, напевно, часу піде все-таки менше, ніж на підготовку технічних фахівців, а тим більше на підготовку інфраструктури”, — сказав експерт.

Він переконаний, що отримання літаків F-16 протягом пів року означало б втратити більшість із них навіть не під час бойових дій, а через неготовність до їхньої технічної експлуатації. Подібні приклади позначаються й на іміджі виробників.

“Тому перш ніж надавати нам якісь типи озброєння, зараз країни, ті, які готові надати, оцінюють всебічно наші можливості й спільними рішеннями готуються подібні кроки”, — сказав Саламаха.

Експерт зазначив, що процес навчання використання озброєння полягає не тільки в підготовці військових, у вивченні будови озброєння, порядку і способів його використання, але й у створенні інфраструктури, підготовки, зокрема і штабів. На його думку, для переходу української армії на стандарти НАТО абсолютно в усіх галузях військової справи необхідно провести оцінку всіх процесів і ухвалити відповідні рішення для їхнього прискорення.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що незабаром Збройні Сили України планують почати новий контрнаступ. Але міністр закордонних справ Дмитро Кулеба озвучив тезу, що наратив про вирішальний момент – небезпечний для України. Високопосадовець закликав не сприймати майбутній контрнаступ ЗСУ як одну вирішальну битву війни.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що на результат контрнаступу вплине західна бронетехніка. А от час, місце і спосіб застосування цього бронекулака визначають українські військові командувачі.

Читайте також на сайті "Коментарі" – ще один прогноз: коли закінчиться війна в Україні.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини