Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія почала великі постачання іранських БПЛА: британська розвідка розкрила деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія почала великі постачання іранських БПЛА: британська розвідка розкрила деталі

Британська розвідка виявила маршрут великих поставок іранських дронів-камікадзе до Росії

13 червня 2023, 10:00 comments1368
Поділіться публікацією:

В останні місяці Росія була зайнята забезпеченням довгострокових та великих постачань іранських безпілотників. Поставляючи цю зброю, Іран продовжує порушувати резолюцію 2231 Ради Безпеки ООН. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у зведенні Міністерства оборони Великобританії у Twitter.

Росія почала великі постачання іранських БПЛА: британська розвідка розкрила деталі

Іранські безпілотники. Фото: з відкритих джерел

Британські аналітики зазначають, якщо раніше Москва переважно постачала іранські дрони вантажними літаками, то тепер перейшла до замовлення більших партій. Так, за останні місяці великі партії безпілотників РФ отримала шляхом поставок Каспійським морем.

Експерти звертають увагу, що транзитний коридор Північ-Південь став мати велике значення для Росії після початку повномасштабної війни проти України. Через цей транспортний шлях Росія має прямий зв'язок з азіатськими ринками, зокрема цим коридором йдуть основні поставки зброї та боєприпасів, адже вдається обходити санкції.

"Росія також працює над тим, щоб почати внутрішнє виробництво БПЛА, майже напевно за допомогою Ірану. Росія, швидше за все, інвестує в БПЛА, тому що вони забезпечують Росії відносно дешевий ударний потенціал великої дальності в той час, коли вона витратила більшу частину своїх запасів крилатих ракет в Україні", — зазначають у Міноборони Британії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія продовжує активно тероризувати Україну з повітря. Після численних атак ракетами та дронами у травні, першу літню ніч країна-агресор також зробила жахливою, вбивши у Києві мирних громадян, включаючи дітей. Спікер командування Повітряних сил України Юрій Ігнат попереджає, що подібні атаки найближчим часом не припиняться. А президент України Володимир Зеленський наголошує, що лише коаліції Patriot та сучасних винищувачів для зміцнення нашої країни покладуть край ракетному терору РФ та прискорять прихід справедливого світу. Експерти проаналізували спеціально для видання "Коментарі" особливості повітряної війни останнього часу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини