Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія пішла у наступ: Що відомо про ситуацію на фронті
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія пішла у наступ: Що відомо про ситуацію на фронті

Армія РФ пішла вперед у Луганській області, важко й на Донеччині та Харківщині

9 лютого 2023, 19:20 comments6938
Поділіться публікацією:

Американський Інститут вивчення війни повідомив 9 лютого, що Росія розпочала велику наступальну операцію в Луганській області, пишуть "Коментарі". Проте, ситуація не виглядає настільки однозначною.

Росія пішла у наступ: Що відомо про ситуацію на фронті

Наступ Росії почався

За даними військових аналітиків, російські штурми значно посилилися за останній тиждень – особливо вздовж кордону Харківської та Луганської областей – на північний захід від Сватового біля Куп'янська – та на захід від Кремінної. Інститут підтвердив частковий успіх окупантів у районі Дворічного на північний захід від Сватового. Це стало можливим завдяки залученню щонайменше трьох великих російських дивізій у цьому секторі — проте поки що ЗСУ, не дають окупантам можливості досягти великих успіхів.

Кажуть, що російський Генштаб поки не залучив до операції на Лиманському напрямку частини 2-ї мотострілецької дивізії, яка раніше проходила навчання в Білорусі – а отже, штурми лише посилюватимуться.

"Новий наступ, якого всі очікували, вже почався", — так сьогодні заявив радник керівника ОПУ Михайло Подоляк. 

Він, щоправда, і пояснив це, сказавши, що наступ і не закінчувався. Тепер РФ лише підсилює цей тиск кількістю людей, яких відправляє на смерть. За словами високопосадовця, сьогодні основні і активні бойові дії тривають у Луганській та Донецькій областях. Подоляк назвав їх досить масштабними.

Тим часом начальник Луганської ОВА Сергій Гайдай вранці повідомив, що темпи атак окупантів в районі Кремінної суттєво збільшилися. Рашисти намагаються "продавити" оборону ЗСУ на Кремінському напрямку. Проте суттєвого успіху не мають.

"Окупанти цілодобово продовжують обстрілювати наші деокуповані села: Невське, Макіївка та Новоселівське — знищуються до фундаментів, — каже Гайдай. — Робити ж остаточні висновки по Діброві – передчасно".

Очільник Донеччини Павло Кириленко інформуючи про оперативну ситуацію в області станом на ранок 9 лютого, повідомив, що близько півночі росіяни обстріляли з артилерію відносно віддалену від фронту Гродівську громаду. Під обстріл потрапили й околиці Краматорська – пошкоджено територію підприємства. На Волноваському, Лисичанському та Горлівському напрямках зафіксовані ракетні удари. На Донецькому напрямку теж тривають обстріли.

На Харківщині останніми днями атаки рашистів не припиняються. Сьогодні впродовж дня ворог активно обстрілює із мінометів та артилерії прикордонні населені пункти області, які розташовані неподалік лінії зіткнення.

"На лінії зіткнення тривають активні бойові дії. Наші захисники надійно тримають позиції та дають відсіч ворогу. Віримо в ЗСУ та продовжуємо працювати на Перемогу", — коментує ситуацію начальник ОВА Олег Синєгубов.

Кілька днів тому радник Глави Офісу Президента України Михайло Подоляк "виписав" свій рецепт щодо реакцій на різноманітну інформацію щодо наступу армії РФ:

-       не реагуємо на гібридні прояви росіян;

-       пам’ятаємо, що Україна все бачить, контролює, готує відповіді;

-       не граємо в гру росіян про "великий наступ, якого треба боятись";

-       РФ втратила свою армію, а зараз пробує дограти мобілізованим резервом;

-       не втягуємось у руйнівні внутрішні "війни". Усіх крадіїв самі доженемо.

Читайте також на порталі "Коментарі" — лякалки та реальність: З якими силами та технікою Росія збирається наступати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

vvvv

9 лютого 2023, 21:33

Розпродаж! Норвежська Термобілизна для українських холодів (лише 690 грн.)------> https://e.vg/ntech


Новини