Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія підготувалася до ударів ATACMS: що вже зробили у Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія підготувалася до ударів ATACMS: що вже зробили у Путіна

За інформацією WSJ, Росія перемістила 90% своїх літаків на військові бази за межами радіусу дії ATACMS

28 серпня 2024, 07:45
Поділіться публікацією:

Нова оцінка розвідки США показала, що відколи Україна почала отримувати ракети ATACMS, Росія пристосувалася, перемістивши 90% своїх літаків на військові бази за межами радіусу дії ракет. Як передає портал "Коментарі", про це сказав неназваний американський чиновник The Wall Street Journal.

Росія підготувалася до ударів ATACMS: що вже зробили у Путіна

Ракети ATACMS. Фото: з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, що незважаючи на посилені заклики України до США скасувати заборону використання ATACMS у Росії та найбільший обстріл у війні цього тижня, адміністрація Байдена не планує змінювати свою позицію.

Це означає, що запуск ATACMS на російську територію матиме мінімальний вплив сьогодні, сказав чиновник, додавши, що Україна, швидше за все, матиме більше успіху з місцевими безпілотниками, які вона використала для поразки цілей у Росії в останні місяці.

Хоча США збільшили виробництво ATACMS, запаси ще обмежені, і Пентагон має лише стільки, щоб надати Україні, сказав чиновник.

Нагадаємо, під час прес-конференції президент України Володимир Зеленський заявив, що західні партнери уникають прямих відповідей на питання щодо збереження обмежень на використання зброї по Росії.

Глава української держави визнав, що західні лідери намагаються не говорити з нею на тему застосування західної зброї територією Росії.

"Але я порушую це питання. Олімпіада пройшла, а пінг-понг залишився", — висловився Володимир Зеленський, давши зрозуміти, що дипломатичні "ігри" у спілкуванні із західними союзниками нікуди не зникли.

Зазначимо, українська влада готується представити високопосадовцям національної безпеки США список цілей великої дальності на території Росії, які ЗСУ можуть вразити, якщо Вашингтон зніме обмеження на постачання американської зброї. Про це повідомляє рейтингове видання Politico.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини