Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія перекинула в Україну танки Т-55 (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія перекинула в Україну танки Т-55 (ВІДЕО)

Про постачання розконсервованої техніки РФ на фронт свідчать кадри, які оприлюднюють самі росіяни

14 квітня 2023, 15:10
Поділіться публікацією:








Відео, кадри із якого з’явилися у соцмережах, ймовірно, були зроблені пропагандистами в прифронтовій зоні у нічних умовах, тому якість зображення не дозволяє за деталями точно ідентифікувати модифікацію танка, пишуть "Коментарі" з посиланням на "Мілітарний".

Росія перекинула в Україну танки Т-55 (ВІДЕО)

Армія РФ, що воює в Україні почала отримувати розконсервовані танки Т-54 та Т-55

"Окупанти заявляють, що танк Т-54 або Т-55 потрапив у кадр на території тимчасово окупованих районів Запорізької області України. Ця техніка, як заявлено, на тимчасово окупованій території Запорізької області України. Достеменно невідомо, чи беруть ці танки участь у бойових діях, чи це перші машини цього типу, які тільки надійшли на озброєння російських окупаційних сил після розконсервації", — інформує видання.

Їх, зокрема, спочатку можуть використовувати для навчання екіпажів перед участю у бойових діях. Про те, що Росія повертає із баз зберігання старі радянські танки Т-54 та Т-55, стало відомо 22 березня цього року. Тоді з’явилися фотографії та відео ешелону, який перевозив радянські середні танки сімейства Т-54/55 з Далекого Сходу. У одному ешелоні були як танки Т-54, так і танки, які можуть бути пізніми Т-54 або Т-55. За інформацією Conflict Intelligence Team (СІТ), цей ешелон відправився з міста Арсеньєв Приморського краю, у якому розміщена 1295 Центральна база резерву і зберігання танків російської армії.

"Т-54 та Т-55 сприймають як дві різні моделі танків, проте насправді вони входять до однієї лінійки радянських бойових машин. Танки постійно модернізовувались та мали зміни у дизайні, при цьому концептуально залишаються однією і тією ж машиною, — йдеться у виданні. — Радянські Т-54/Т-55 можна відрізнити від більш пізніх Т-62 завдяки характерній “прогалині” між передніми першим та другим опорним катком. Ще одна характерна особливість – дульний компенсатор на кінці ствола танкової гармати Д-10Т та специфічний випуклий “ковпак” радіатора на даху башти".

Перші Т-54 прийняли на озброєння радянської армії в другій половині 40-х років, а Т-55 – у 1958. Ці танки після розпаду СРСР перебували у великих кількостях на балансі російської армії та були сконцентровані у Східному воєнному окрузі. Останні Т-55 були зняті з озброєння лише у 2010 році.


Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що поки Україна продовжує отримувати від західних партнерів військову техніку, включаючи танки, Кремль лякає заявами, що їхній ВПК здатний виготовити набагато більше техніки, ніж ЗСУ отримають від Заходу.

Писали "Коментарі" також і про те, що в мережі показали, як виглядають російські танки Т-62М після "модернізації".

Читайте також на шпальтах "Коментарів" — Росія відправила на фронт одні із найстаріших танків: як вони виглядають.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини