Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія намагається добитися паузи у війні щонайменше на 4-5 місяців: у Зеленського назвали причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія намагається добитися паузи у війні щонайменше на 4-5 місяців: у Зеленського назвали причину

Окупанти шукають шляхи, щоб мінімізувати знищення своїх тилових баз

14 вересня 2023, 14:58
Поділіться публікацією:

Росія намагається задіяти всі можливі механізми, щоб виникла пауза у веденні війни в Україні хоча б на 4-5 місяців. Цей час потрібен країні-агресору для можливості посилити свій потенціал після ліквідації своєї ППО "Тріумф" у Криму. Як передає портал "Коментарі", про це у себе на Twitter написав радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

Росія намагається добитися паузи у війні щонайменше на 4-5 місяців: у Зеленського назвали причину

Михайло Подоляк. Фото - сайт Офісу президента України

Він зазначив, що таким чином російське військове командування спробує зупинити знищення своїх тилових баз.

Михайло Подоляк зазначив, що росіянам дуже потрібно виконати два завдання. Першу – зупинити український контрнаступ. Друга – значно знизити інтенсивність бойових дій. Все це, звичайно ж, не від того, що агресор раптом вирішив подумати про мир та припинення війни.

"Пауза необхідна для переозброєння армії, додаткової мобілізації та підготовки, організації нової матеріально-технічної бази, розгортання додаткових військових виробничих потужностей, формування "коаліції втомлених війною" для внутрішнього тиску на суспільства в різних країнах", — вважає Михайло Подоляк.

За його словами, для того, щоб посилити тиск на Україну та змусити її хоча б розпочати розмови про переговори, задіяні всі можливі інформаційні, дипломатичні, кулуарні, лобістські ресурси.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна увійшла восени, яка в дипломатичному плані обіцяє бути дуже непростою, про що попереджав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Йдеться зокрема про спроби посадити Україну за стіл переговорів із Росією без деокупації наших територій, фактично – "заморозити війну". Як приклад недоговороспроможності Путіна глава українського МЗС навів приклад ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина. Той вважав, що після заколоту 23-24 червня "домовився" з Путіним. А в результаті його було підірвано 23 серпня разом з іншою верхівкою вагнерівців у літаку. Як нам відбитися від хвилі псевдомиротворців, яка з початком політичного сезону може набрати сили? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини