Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія нагається створити котел для ЗСУ: який напрямок під загрозою
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія нагається створити котел для ЗСУ: який напрямок під загрозою

За словами Владислава Селезньова ситуація на фронті перебуває в динаміці та є дуже складною

16 липня 2024, 20:55
Поділіться публікацією:

 Російські окупанти намагаються створити котел для Сил оборони України в Донецькій області. Незважаючи на брак ресурсів на фронті, активність армії РФ в напрямку населених пунктів Шуми та Нью-Йорк залишається загрозливою, повідомив полковник ЗСУ, ексречник Генерального штабу ЗСУ Владислав Селезньов в ефірі "Еспресо".

Росія нагається створити котел для ЗСУ: який напрямок під загрозою

РФ намагається створити котел для ЗСУ (фото з відкритих джерел)

"Якщо ворог просувається на 100-300 метрів на добу у напрямку цих населених пунктів, очевидно, що у такий спосіб він намагається сформувати кліщі для створення котла для українських оборонців, які діють на цій ділянці фронту. Але український Генштаб чітко бачить усі можливості щодо дій ворожої армії і вчиняє відповідні заходи протидії. Тому що фланги у противника — це завжди досить слабкі місця", — зауважив експерт.

Він також додав, що наразі окупанти відчувають брак ресурсів і ворог, який не має досягнутих результатів, може не встигнути зреагувати на відповідні контрдії українських військових.

"Ситуація перебуває в динаміці і є непростою. Очевидно, що Генштаб України реагуватиме на ризики, що створюються для наших оборонців, які де-факто перебувають в оточенні з трьох сторін. Які рішення ухвалюватимуться — складно поки що прогнозувати. Вважаю, що потрібно тримати визначені рубежі та позиції, допоки це не стане критично загрозливим для наших оборонців. Далі проводити маневрову оборону, тому що ключова місія українського війська — це системне знищення ворожої живої сили, бронетехніки та зброї", — наголосив Селезньов.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що ЗСУ відступили із Кринок і Урожайного. За інформацією співрозмовника видання, Сили оборони були змушені відступити із села Кринки, яке розташоване на лівому березі Дніпра у Херсонській області. Окрім того, ЗСУ відійшли із селища Урожайне Волноваського району Донецької області. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини