Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія може прорвати український фронт: у чому небезпека
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія може прорвати український фронт: у чому небезпека

Тарас Чмут оцінив співпрацю Росії з КНДР та наслідки для війни в Україні.

14 жовтня 2024, 11:30
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Військовий аналітик та голова фонду "Повернись живим" Тарас Чмут заявив, що співпраця Росії з Північною Кореєю може серйозно вплинути на війну в Україні. Зокрема, Чмут вказує, що завдяки новим силам армія РФ може прорвати український фронт.

Росія може прорвати український фронт: у чому небезпека

Війна в Україні. Фото з відкритих джерел

Тарас Чмут прокоментував інформацію, що кілька тисяч північнокорейських солдатів проходить підготовку в РФ, яких до кінця року можуть відправити на війну в Україну. За словами Чмута, КНДР може стати "серйозним гравцем у нашій війні", зокрема додаткові військові в російські армії можуть прорвати український фронт.

"Крім 70% зовнішніх поставок боєприпасів, тут ще може бути великий мобілізаційний ресурс — одномоментне посилення якоїсь ділянки фронту 10 к підготовлених в/с, на фоні тотальної кризи в ЗСУ може призвести до прориву фронту з виходом на оперативний простір. Як це буває ми чудово бачили у Харківській області в 2022-му", — наголосив Чмут.

У червні 2024 року Путін здійснив візит до КНДР, де підписав договір з Кім Чен Ином, який включає взаємну допомогу у випадку агресії проти будь-якої з країн. Як вказують аналітики, з цього моменту Північна Корея почала активніше постачати зброю до РФ, яку та використовує на війні в Україні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Кім Чен Ин прийняв важливе рішення від якого зрадіє російський диктатор Володимир Путін.

Також "Коментарі" писали про вдалу атаку українських сил на Донеччині, де було вбито 20 російських окупантів та шестеро північнокорейських офіцерів, які приїхали "для обміну досвідом" з військами РФ.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини