Головна Новини Суспільство Війна з Росією Північна Корея прийняла ключове рішення: у Кремлі зрадіють від цього
commentss НОВИНИ Всі новини

Північна Корея прийняла ключове рішення: у Кремлі зрадіють від цього

Росія може отримати більше зброї для війни в Україні від Північної Кореї.

сьогодні, 10:00
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Північна Корея активно збільшує виробництво зброї та ракет, які експортує до Росії. Це стало наслідком угоди, укладеної між лідерами двох країн – Володимиром Путіним та Кім Чен Ином. В обмін на військову підтримку Москви, Пхеньян прагне отримати сучасні технології, які можуть бути використані для розвитку північнокорейської космічної програми.

Північна Корея прийняла ключове рішення: у Кремлі зрадіють від цього

Кім Чен Ин та Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

У червні цього року Північна Корея та Росія уклали стратегічний військовий альянс, який включає взаємну допомогу у випадку агресії проти будь-якої з країн. Це рішення підтверджує значне поглиблення співпраці між двома державами, особливо у сфері оборони. Як пише Daily NK, Трудова партія Кореї розпорядилася збільшити виробництво зброї, щоб задовольнити військові потреби Росії вже в четвертому кварталі 2024 року.

За інформацією Daily NK, у рамках нового альянсу Північна Корея зобов'язалася постачати Росії артилерійські боєприпаси та балістичні ракети KN-23. Це має на меті зміцнити російські сили в умовах війни в Україні. Збільшення обсягів виробництва зброї є частиною стратегії Пхеньяна, яка дозволить оперативно реагувати на військові потреби Москви та подвоїти існуючі виробничі потужності для армії Путіна. 

Натомість Північна Корея прагне отримати доступ до російських військових технологій. Уряд країни розраховує на стратегічну технологічну підтримку для розвитку власної оборонної промисловості. Це включає нові технології, які можуть використовуватися для космічної програми,  також нове озброєння.

Днями з'явилися повідомлення про загибель близько 20 військових під час обстрілу Донецька, серед яких було шість офіцерів з КНДР. За даними, вони перебували в Україні з метою "обміну досвідом" із російськими військовими.

Також "Коментарі" писали, що Зеленський підтвердив перебування північнокорейських військових на війні в Україні. 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини