Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія може планувати великомасштабний наступ: FT дізналася, де і коли він станеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія може планувати великомасштабний наступ: FT дізналася, де і коли він станеться

Є ймовірність, що Росія планує на літо новий масштабний наступ на всій лінії фронту і, можливо, під Києвом

19 січня 2024, 13:50
Поділіться публікацією:

Москва може планувати новий великомасштабний наступ на Україну вже цього літа. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у статті "Financial Times".

Росія може планувати великомасштабний наступ: FT дізналася, де і коли він станеться

Наступ Росії. Фото з відкритих джерел

Видання з посиланням на українських військових пише, що метою наступу може бути повне захоплення Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей. Крім того, за словами чиновників, не виключено ще одну спробу захоплення Харкова чи навіть Києва.

За оцінкою американської розвідки, яку журналісти вивчили у грудні, кінцева мета Володимира Путіна в Україні залишається незмінною – завоювання країни та підпорядкування народу. Путін не відмовився від ідеї повної окупації України.

Це, йдеться у матеріалі, пояснює, чому країна-агресор продовжує свої наступальні операції на сході України за декількома напрямками, особливо навколо Авдіївки, а також у напрямку Лимана та Куп'янська на північному сході.

При цьому один із західних чиновників сказав, що перспективи оперативного прориву з обох сторін у 2024 році невеликі.

У статті видання йдеться про те, що Україна після невдалого літнього контрнаступу змінює тактику та переходить до "активної оборони". За словами західного чиновника, ця стратегія передбачає не лише утримання оборонних ліній, а й пошук слабких місць у противника у поєднанні з далекими повітряними ударами – це дозволить Україні наростити свої сили цього року та підготуватися до 2025-го, коли контрнаступ матиме більше шансів.

Перехід до такої стратегії, зазначає FT, підтримують найсильніші союзники України. У грудні Міноборони Естонії опублікувало доповідь, в якій йдеться про те, що Україні слід перейти до "стратегічної оборони", щоб дати країні та її союзникам час для створення промислової бази, підготовки резервів, збільшення живої сили та потужностей з виробництва артилерії для відновлення наступальної кампанії у 2025 році. року.

Читайте також на порталі "Коментарі" — ситуація змінюється: Генштаб Естонії розповів, хто зараз володіє ініціативою на фронті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

19 січня 2024, 14:08

Під Києвом не буде бо інакше війна швидко закінчиться. Там все домовлено щоб війна тривала нескінченно і юдеї користувались безмежною владою.


Новини