Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія могла скасувати навчання "Захід": у британській розвідці назвали причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія могла скасувати навчання "Захід": у британській розвідці назвали причину

У британській розвідці вважають, що Росія могла скасувати навчання "Захід" через нестачу солдатів і техніки

28 серпня 2023, 10:50
Поділіться публікацією:

Російському керівництву, швидше за все, доведеться відмовитися від чергових навчань "Захід" у вересні. Причиною такого рішення може бути те, що дуже багато сил і ресурсів кинуто на війну проти України. Друга причина – Москва може побоюватися негативної критики на адресу Кремля. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Міноборони Великобританії.

Росія могла скасувати навчання "Захід": у британській розвідці назвали причину

Військові навчання Росії. Фото: із відкритих джерел

"Невдачі російських військових в Україні підсвітили, що "спільні стратегічні навчання" мали обмежену навчальну цінність і значною мірою проводилися для видовища. Швидше за все, Росія скасувала "Захід-23" через те, що для них доступні замало особового складу та Також є реалістична ймовірність, що російське керівництво побоюється внутрішньої критики за проведення ще одних показових навчань у воєнний час", — зазначає британська розвідка.

Експерти звертають увагу, що починаючи з 2010 року "спільні стратегічні навчання" почергово проходили в різних областях Росії, але з 2021 року їх почали частіше проводити у західному регіоні. Таким чином, Кремль намагався демонструвати, що для нього пріоритет — "протидія загрозі НАТО".

Читайте також на порталі "Коментарі" — Міністерство оборони Росії може бути зацікавленіше у смерті ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина, ніж російський диктатор Володимир Путін. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Також видання "Коментарі" повідомляло, що змусить Путіна піти на компроміс у війні – які ризики нової мобілізації в РФ.

Раніше "Коментарі" писали – війна має закінчитися до кінця 2023-го: Фейгін розкрив план Байдена.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини