Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія має намір бити ракетами по Україні з території Білорусі до кінця року: названо причину
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія має намір бити ракетами по Україні з території Білорусі до кінця року: названо причину

Режим Лукашенка продовжив дію заборони польотів цивільної авіації над південною частиною країни

7 жовтня 2022, 08:45
Поділіться публікацією:

У Білорусі режим Лукашенка продовжує надавати Росії свою територію для ракетних ударів у мирні міста України. Таку послугу Мінськ зібрався надавати Москві як мінімум до кінця 2022 року. Як повідомляє видання "Коментарі", про це повідомляє проект "Беларускі Гаюн".

Росія має намір бити ракетами по Україні з території Білорусі до кінця року: названо причину

Ракета. ФОТО: з відкритих джерел

Так, розслідувачі з'ясували, що самопроголошений президент Олександр Лукашенко вже затвердив дію зони обмеження польотів усіх типів цивільних повітряних суден (включаючи БПЛА) на висотах від 0 до 19 800 метрів на півдні Білорусі до 1 січня 2023 року. При цьому ці заборони не поширюються на авіацію ЗС РБ та Держприкордонкомітету РБ.

Спостерігачі звертають увагу на те, що цей режим почав діяти в Білорусі з першого дня повномасштабного вторгнення російських військ в Україну, тобто з 24 лютого. З того часу самопроголошена влада Білорусі надає військові аеродроми російським військам для атак на територію України. Саме з півдня Білорусі йде найбільша загроза для українських міст. Варто лише думатись у цю цифру – з початку повномасштабної війни росіяни з території Білорусі випустили по Україні не менше 717 ракет.

На думку спостерігачів, те, що загроза зберігається до кінця 2022-го року, не означає, що режим Лукашенка не продовжить її, якщо це буде необхідно Москві для затягування війни.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія повністю закінчила оформлення анексії частини України: що тепер почне російський диктатор Путін – які неприємності готує ворог.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Європейський Союз дозрів на 8-й пакет санкцій за "референдуми" та анексію – що в ньому найболючіше для Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/Hajun_BY/5480
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини