Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія кинула на фронт нові резерви: у ЗСУ розповіли, чи варто переживати
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія кинула на фронт нові резерви: у ЗСУ розповіли, чи варто переживати

Росія залучає для війни стратегічні резерви, тому що тактичні резерви вже вичерпані

30 вересня 2023, 12:55 comments6440
Поділіться публікацією:

Новостворена резервна 25-а загальновійськова армія РФ, яку російське командування вже кинуло на фронт, має проблеми з технікою та особовим складом. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів начальник прес-служби східного угрупування військ ЗСУ Ілля Євлаш.

Росія кинула на фронт нові резерви: у ЗСУ розповіли, чи варто переживати

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

"Ця армія складається з 12 тисяч військовослужбовців збройних сил окупаційної армії РФ. Загалом ми можемо відзначити, що ця армія новосформована, збиралася вона протягом останнього року з різного контингенту. Це мобілізовані, також колишні представники розбитих підрозділів, які вже раніше зазнали потужного ураження Силами оборони на східному напрямку", — розповів Євлаш.

За його словами, ця армія вже розгорнута вздовж лінії зіткнення на Лимано-Куп'янському напрямі.

"Ми відзначаємо, що ефективність застосування цих підрозділів залишається невисокою. Оскільки навіть з перехоплень, тих, які ми фіксуємо — військовослужбовці, які вже відчули на собі усю міць Збройних сил України, вони кажуть, що залишає бажати кращого їх підготовка, бо вони не обстріляні, та мають проблеми із технікою і особовим складом", — констатував Євлаш.

Він додав, що зараз загарбники намагаються компенсувати нестачу особового складу завдяки киданню на фронт резервів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — глава Міноборони РФ Сергій Шойгу заявив про плани продовження війни проти України (т.зв. "СВО") до 2025 року. У свою чергу президент України Володимир Зеленський анонсував "гучні" новини про ситуацію на фронті, знищення штабів та логістику російських окупантів. А радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що "сьогоднішня Росія – це роздутий міф". Він закликав Захід не "пестити вразливе его Путіна і продовжувати війну", а поставити задирку на місце — потужним постачанням зброї Україні. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" нинішній стан російсько-української війни та окреслили перспективи доступного для огляду майбутнього.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини