Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія кинула 35 тисяч окупантів на контрнаступ під Курськом: що відомо про бої
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія кинула 35 тисяч окупантів на контрнаступ під Курськом: що відомо про бої

Експерт поки що не дає жодних прогнозів - покаже найближча доба.

11 вересня 2024, 21:45 comments1937
Поділіться публікацією:

 Росія почала контрнаступ у Курській області, залучивши понад 35 тисяч військових, повідомляє військово-політичний оглядач Олександр Коваленко. Наступальні дії розгортаються з чотирьох напрямків у районі сіл Апанасівка-Снагість, Журавлі-Калинів, Погребки та Бірки.

Росія кинула 35 тисяч окупантів на контрнаступ під Курськом: що відомо про бої

Курська операція (фото з відкритих джерел)

Основною метою російських сил є деблокування Глушківського району та відновлення контролю над стратегічними дорогами Кореневе-Троїцьке і Кореневе-Сафонівка, що повинно полегшити логістичні поставки на північний фронт. У районі села Погребки противник намагається захопити дорогу Льгов-Суджа і просунутися до міста Суджа.

Росіяни використовують техніку, але з обмеженим застосуванням артилерії. Водночас кількість авіаційних бомб КАБ, які використовуються на лінії зіткнення, зменшилася.

Коваленко підкреслює, що подальший розвиток контрнаступу стане зрозумілим протягом найближчої доби.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Сирський вперше назвав справжню причину, чому Курську область обрали для прориву ЗСУ. Українське командування обрало Курську область для удару, бо вона виявилася найслабшим місцем в обороні окупаційної армії. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю CNN розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. 

Головком зазначив, загарбники планували використати цю територію як плацдарм для подальших дій, зокрема атаки на Сумську область. Так, росіяни збиралися прорвати кордон за кілька днів після наступу на Харківському напрямку 10 травня цього року.

Як додав головком, це знижувало загрозу настання загарбників, не давало противнику діяти і перенесло внаслідок бойових дій на територію ворога, "щоб він міг відчувати те, що ми відчуваємо щодня". Окрім того, Збройні сили України створили свою зону безпеки в районі Курської області.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини