Головна Новини Суспільство Війна з Росією Сирський вперше назвав справжню причину, чому Курську область обрали для прориву ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

Сирський вперше назвав справжню причину, чому Курську область обрали для прориву ЗСУ

Головком зазначив, що завдяки Курській операції вдалося уникнути повторного прориву росіян до Сумської області

9 вересня 2024, 08:27 comments1176
Поділіться публікацією:

Українське командування обрало Курську область для удару, бо вона виявилася найслабшим місцем в обороні окупаційної армії. Як передає портал "Коментарі", про це в інтерв'ю CNN розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

Сирський вперше назвав справжню причину, чому Курську область обрали для прориву ЗСУ

Операція у Курській області. Фото: із відкритих джерел

Головком зазначив, загарбники планували використати цю територію як плацдарм для подальших дій, зокрема атаки на Сумську область. Так, росіяни збиралися прорвати кордон за кілька днів після наступу на Харківському напрямку 10 травня цього року.

"Для нас цей напрямок завжди був загрозою. Тому, оцінюючи свої можливості, ми обирали найслабше місце в обороні противника, в його структурі", — пояснює Сирський.

Як додав головком, це знижувало загрозу настання загарбників, не давало противнику діяти і перенесло внаслідок бойових дій на територію ворога, "щоб він міг відчувати те, що ми відчуваємо щодня". Окрім того, Збройні сили України створили свою зону безпеки в районі Курської області.

За його словами, коли росіяни почали зазнавати втрат на Харківщині, вони були змушені перекидати туди підрозділи, які були у Курській області. Однак, незважаючи на провал операції, окупанти не хотіли відмовлятися від свого плану та "розглядали цей плацдарм для подальших своїх дій". Сирський додав, що коли у травні стало зрозуміло, що затримка наступу на Суми є тимчасовою, було вирішено, що треба діяти.

Завдяки операції у Курській області вдалося не лише убезпечити Сумську область, а й поповнити обмінний фонд російськими окупантами.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Олександр Сирський розповів, що сталося під Покровськом завдяки Курській операції.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини