Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія кинула 10 тисячний "кулак" на прорив адмінкордону Луганщини: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія кинула 10 тисячний "кулак" на прорив адмінкордону Луганщини: що відомо

РФ хоче дійти до Першотравневого та окупувати Борову

18 червня 2024, 19:10
Поділіться публікацією:

 Російські війська значно активізували свої атаки на стику Луганської та Харківської областей, прагнучи вийти на адміністративні межі Луганщини. Про це повідомляє Третя штурмова бригада. За інформацією OSINT-спільноти DeepState, на одній з ділянок ворог збільшив чисельність свого угруповання до 10 тисяч осіб.

Росія кинула 10 тисячний "кулак" на прорив адмінкордону Луганщини: що відомо

Наступ РФ на Луганщині (фото з відкритих джерел)

Особливо підкреслюється суттєва різниця в силах між російськими військами та українськими захисниками.

 "Ворог наступає танковими полками, залучає значну кількість артилерії та додаткові загони з ПВК і спецпризначенців. Застосовує FPV, КАБи й хімічну зброю", — повідомляють військові.

Під час штурмів позицій Третьої штурмової бригади противник кидає на бій цілі взводи та роти особового складу. Швидко ліквідовані втрати росіян компенсуються поповненням живої сили у кількості 250-400 солдатів ЗС РФ щотижня.

За словами військових, з травня бійці бригади знищили вже близько 1068 російських військових, а ще близько 2292 отримали поранення.

Російські війська прагнуть вийти до ділянки Чернещина — Першотравневе з подальшим захопленням села Борова.

Аналітики уточнюють, що противник планує повторити минулорічну стратегію, спочатку вийшовши на лінію Надія-Новоєгорівка, а потім на Першотравневе-Чернещина.

За даними DeepState, на ділянці від Райгородки до Нововодяного розташовано близько 10 тисяч особового складу противника та близько 450 одиниць військової техніки, з яких 200 – артилерійські системи.

Російські окупанти розгорнули сили 20-ї армії у вигляді 3 та 144 дивізій, які включають 236 артилерійську бригаду та 11 полків: 7 мотострілецьких, 2 танкових та 2 артилерійських.

OSINT-спільнота висловлює занепокоєння через значну кількість найманців, які переважно використовуються для штурмових, а не оборонних дій.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що розвідка Британії сигналізує про нову загрозу для України

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/ab3army/4216

Новини