Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія хоче захопити стратегічну ініціативу: Сирський заявив, що ситуація на фронті загострилася
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія хоче захопити стратегічну ініціативу: Сирський заявив, що ситуація на фронті загострилася

За словами Сирського, найбільш складна ситуація на Покровському та Курахівському напрямках,

28 квітня 2024, 21:30
Поділіться публікацією:

Ситуація на фронті зараз загострюється. Російська армія має намір  захопити стратегічну ініціативу на полі бою.Про це  інформують "Коментарі",  посилаючись на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського.

Росія хоче захопити стратегічну ініціативу: Сирський заявив, що ситуація на фронті загострилася

Олександр Сирський (фото з відкритих джерел)

"Ситуація на фронті загострилась. Намагаючись захопити стратегічну ініціативу та прорвати лінію фронту противник зосередив основні зусилля на декількох напрямках, створивши значну перевагу в силах та засобах", -  сказав  Олександр Сирський.

Як стверджує  головнокомандувач ЗСУ,  загарбники  активно атакують по всій лінії фронту, на деяких напрямках – мають  тактичні успіхи.

Головнокомандувач   говорить, що зараз  відбувається динамічна зміна обстановки, окремі позиції переходять “з рук в руки” кілька разів протягом доби, що породжує неоднозначне розуміння ситуації.

 Найбільш складною є становище на Покровському та Курахівському напрямках, де  йдуть  важкі бої.

Сирський  повідомив, що  ворог на цих напрямках пробивається силами   чотирьох бригад, хоче  розвивати наступ західніше від Авдіївки та Мар’їнки, прориваючись до Покровська та Курахового.

Захисники підрозділів Сил оборони України, оберігаючи життя та здоров’я  військових, переміщаються на нові рубежі західніше Бердичів, Семенівки та Новомихайлівки.  На цих напрямках  ворог має   певні тактичні успіхи, але оперативної переваги  не добився.

Українська армія  завдає  агресору максимальних втрат, знищуючи особовий склад, зокрема і військову техніку. Для посилення оборони на вказаних напрямках, на заміну підрозділів, що зазнають втрат, здійснюють переміщення бригад, які мають  відновлену  боєздатність.

 Як продовжив Олександр Сирського, на півночі України окупанти продовжують  обстріл прикордонних населених пунктів у Сумській та Чернігівській областях та продовжує  диверсійно-розвідувальну діяльність.

Проте ознак  підготовки  ворога до наступальних дій в північних регіонах  України немає.

"Разом з тим, відстежуємо нарощування чисельності та перегрупування військ противника на Харківському напрямку. На найбільш загрозливих напрямках наші війська посилено артилерійськими та танковими підрозділами". — завершив головнокомандувач ЗСУ.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що командир з 3-ї ОШБр розповів про велику проблему на передовій

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/osirskiy/670
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини