Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія хоче захопити нові міста у двох областях: Сирський розкрив деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія хоче захопити нові міста у двох областях: Сирський розкрив деталі

Олександр Сирський назвав найближчі цілі росіян на трьох напрямках, де наступає ворог

19 грудня 2023, 09:05 comments2042
Поділіться публікацією:

Російські загарбницькі війська наступають на Куп'янському, Лиманському та Бахмутському напрямах, щоб захопити нові населені пункти Донецької та Харківської областей. Як передає портал "Коментарі", про це у себе в Telegram заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський.

Росія хоче захопити нові міста у двох областях: Сирський розкрив деталі

Олександр Сирський. Фото: із відкритих джерел

"На Куп'янському, Лиманському та Бахмутському напрямах тривають наступальні дії ворога. Бахмутський напрямок залишається надзвичайно важливим для російських загарбників. На ньому вони зосереджують основні зусилля і для ведення штурмових дій застосовують найбільш боєздатні підрозділи десантних військ, морську піхоту та сформовані з колишніх злочинців підрозділи "Шторм Z" та "Шторм V", — розповів генерал.

За його словами, мета ворога на цьому напрямі зрозуміла – це наступ на населений пункт Годин Яр, потім Костянтинівку, Дружківку, Слов'янськ, Краматорськ з наступним виходом на кордони Донецької області.

Командувач Сухопутних військ додав, що на Лиманському напрямку російські окупаційні війська перейшли до постійних атак позицій українських військ у напрямках Макіївки та Тернів. Ведуться бойові дії на Сіверському напрямку.

"Окупанти активно використовують техніку під час проведення штурмів, яку постійно знищують українські захисники", – зазначив Сирський.

Водночас, "не припиняються щоденні штурмові дії російських військ у районі Сіньківки з метою її захоплення та створення плацдарму для подальшого наступу на місто Куп'янськ", – додав він.

Олександр Сирський визнав, що ситуація на фронті складна. Українським захисникам доводиться воювати за умов переваги ворога як у озброєнні, так і у кількості особового складу. Втім, командири та штаби в режимі 24/7 відслідковують зміни в обстановці, аналізують дії противника та своїх військ, приймають ефективні управлінські рішення для посилення оборони та знищення ворога.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у 2024 році буде "значне зрушення": президент Чехії озвучив прогноз щодо війни в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/osirskiy/505

Новини