Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія хоче вийти на цілодобові атаки "Шахедами": чим може відповісти Україна
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія хоче вийти на цілодобові атаки "Шахедами": чим може відповісти Україна

Постійні зальоти шахедів є елементом розвідки, наголошують у ЦПД.

сьогодні, 12:56
Поділіться публікацією:

Безперервні запуски безпілотних літальних апаратів (БпЛА) типу Shahed є елементом ворожої розвідки. Втім, посилюючи їхнє виробництво, країна-агресор бажає вийти на цілодобовий режим атак у майбутньому. Як передає портал "Коментарі", про це у себе в Telegram-каналі повідомив керівник Центру протидії дезінформації (ЦПД) Андрій Коваленко.

Росія хоче вийти на цілодобові атаки "Шахедами": чим може відповісти Україна

Дрони-камікадзе "Shahed". Фото: Нацполіція

"Постійні зальоти шахедів є елементом розвідки. Для росіян шахеди залишаються саме ударною зброєю на ближні дистанції. Щодо далеких, основна функція — розвідка. Збільшення кількості виробництва бляшанок також має свою мету — вони хочуть вийти чи не на цілодобовий режим атак у майбутньому. щоби тривоги в регіонах стали звичними", — заявив Андрій Коваленко.

Глава ЦПД додав, що в цю гру можна грати удвох, оскільки на відміну від української протиповітряної оборони (ППО), російська має точковий характер і точно не зможе прикрити всю територію Російської Федерації. Водночас посилення інтенсивності дронових атак по Росії зрештою призведе до регулярних провалів ворожої ППО, як це було під час удару по місту Торопець.

Читайте також на порталі "Коментарі" — вдруге за останні дні поблизу Хмельницької АЕС під час повітряної атаки було зафіксовано проліт ударного дрону. Про це розповів голова Хмельницької ОВ Сергій Тюрін.

"Сьогодні (20 вересня, — ред.), під час нічної атаки, було зафіксовано проліт російського ударного БПЛА типу "Шахед" у безпосередній близькості від ХАЕС", — повідомив голова ХОВА.

За словами Сергія Тюріна, Росія продовжує ядерний шантаж, спрямовуючи ракети та дрони у бік українських АЕС.

"Сьогоднішній інцидент із "Шахедом" біля ХАЕС – чергове підтвердження", — констатував Тюрін.

Також видання "Коментарі" повідомляло — вторгнення російських дронів : з яким проханням Румунія звернулася до союзників по НАТО.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини