Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія хоче перетворити одне з найбільших міст України на пустку. Про що мова
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія хоче перетворити одне з найбільших міст України на пустку. Про що мова

Росія регулярно обстрілює Харків, щоб змусити мешканців покинути місто, про це йдеться в матеріали Bloomberg. Руйнування настільки серйозні, що владі буде складно підготувати його до наступної зими

16 квітня 2024, 15:41 comments1239
Поділіться публікацією:

Українські та західні посадові особи розглядають посилені обстріли Харкова з боку Росії як спробу змусити мирних мешканців евакуюватися.

Росія хоче перетворити одне з найбільших міст України на пустку. Про що мова

Удар по Харкову

Харків, що знаходиться на північному сході України та розташований за менше ніж годину їзди від російського кордону, останнім часом став жертвою все наростаючих обстрілів ракетами, безпілотниками та важкими керованими бомбами. За словами видання Bloomberg, енергетична інфраструктура міста постраждала, а житлові будинки перетворилися на руїни.

Місто, де до війни проживало близько 1,5 мільйона осіб, стало об'єктом регулярних атак з лютого 2022 року. Проте, останні дії з боку Кремля викликають підозру в тому, що це сплановані зусилля, щоб зробити місто непридатним для проживання, заявили посадовці під умовою анонімності.

У матеріали йдеться, що облога Харкова є одним з основних напрямків військової операції Росії, яка спрямована на виснаження артилерійських запасів та ослаблення української протиповітряної оборони, а також зменшення чисельності українських військ. За два роки війни умови життя в місті стали небезпечними. Пошкодження значні, а атаки не припиняються, відзначають журналісти. Якщо мешканці залишаться, владі буде важко відновити функціонування міста до наступної зими, сказано в матеріалі видання.

Хоча майже ніхто не передбачає, що російським силам вдасться захопити місто в найближчий час, українські військові зміцнюють оборону, і чиновники з оточення президента Володимира Зеленського вважають, що у Росії недостатньо ресурсів для серйозного наступу. 

За словами джерел, знайомих із ходом обговорень, американські чиновники сумніваються, що у Москви є можливість атакувати Харків без значного поповнення чисельності армії. Адміністрація президента Байдена також аналізує, як США можуть допомогти в сфері енергетики.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, що Харків приречений стати заручником країни-терориста Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини