Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія хоче оточити Авдіївку: у США розповіли, які шанси у ворога
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія хоче оточити Авдіївку: у США розповіли, які шанси у ворога

Окупанти сподівалися, що їх наступ стане несподіванкою для українських воїнів та зламає оборону

17 жовтня 2023, 08:00
Поділіться публікацією:

15 жовтня російські окупанти продовжили наступ з метою оточення Авдіївки Донецької області. Загарбникам не вдалося досягти успіхів, але вони можуть найближчим часом активізувати спроби оточити місто. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни.

Росія хоче оточити Авдіївку: у США розповіли, які шанси у ворога

Авдіївка. Фото: із відкритих джерел

В ISW прогнозують, що російські війська, ймовірно, продовжуватимуть наступальні операції в такому зниженому темпі і залишатимуться загрозою для українських сил у цьому районі, незважаючи на те, що зараз їм навряд чи вдасться досягти вирішального прориву чи оточити Авдіївку.

Водночас, аналітики попереджають, що будь-яке зниження темпів наступальних дій росіян може бути результатом коригування тактичної обстановки, і найближчими днями вони можуть активізувати спроби оточити Авдіївку.

Український військовий оглядач зазначив, що російські війська проникли на українські фланги навколо Авдіївки та становлять значну загрозу для українських позицій, незважаючи на те, що оточення міста найближчим часом навряд чи можливе.

Російські війська зосередили значне угруповання сил у складі підрозділів 15 мотострілецького та 11 стрілецького полків на фронті між Авдіївкою та Донецьком і вже здійснили наступальні дії у цьому районі. Як зазначають російські джерела, батальйони проводять згуртовані напади, масштаби яких перевищують більшість російських чи українських атак на цьому етапі війни.

Це російське угруповання, ймовірно, зможе вести наступальні операції, спрямовані на оточення Авдіївки, якщо російські командири захочуть зазнати великих втрат, незважаючи на те, що їх буде недостатньо для стрімкого прориву.

Український Генштаб повідомив, що Сили оборони відбили понад 15 російських штурмів біля Авдіївки, а також на північний захід та південний захід від населеного пункту.

Аналітики ISW не знайшли візуального підтвердження заяв про просування Росії в цьому районі чи геолокаційних відеозаписів будь-яких інших досягнень окупантів

За даними російських джерел, 15 жовтня просування окупантів у цьому районі значно поменшало порівняно з попередніми днями. Російський військовий блогер визнав, що ЗСУ все ще присутні на Авдіївському коксохімічному заводі після суперечливих заяв Росії щодо російського контролю над заводом.

Як українські військові спостерігачі, так і російські джерела заявили, що російські сили не досягли бажаного негайного прориву і зіткнулися з великими втратами і, ймовірно, повільнішими темпами, ніж очікувалося.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому саме зараз Росія активізувалася на фронті – як може відреагувати Захід.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини