Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія готується звинуватити Україну в екологічному тероризмі – Атеш
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія готується звинуватити Україну в екологічному тероризмі – Атеш

Російські війська збираються вчинити провокацію на території Криму та звинуватити Україну

31 травня 2023, 15:03
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Партизанський рух "Атеш", який складається з українців та кримських татар стверджує, що росіяни замінували завод на території Криму, щоб звинуватити Україну в екологічному тероризмі. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на соцмережі "Атеш".

Росія готується звинуватити Україну в екологічному тероризмі – Атеш

Завод "Титан". Фото з відкритих джерел

За інформацією від партизанського руху російські окупанти почали процес заміновування кримського заводу "Титан", який розташований поблизу адміністративного кордону Херсонської області та Кримського півострову, за 10 кілометрів від міста Армянськ.

"Атеш" пояснює дії російських сил тим, що вони очікують контрнаступу українських військ на Крим. Росіяни підірвуть завод "Титан" та спробують звинуватити Україну в екологічному тероризмі.

"Гарантуємо, що на це ніхто не поведеться. Продовжуємо фіксувати дії росіян на окупованих територіях", — повідомив партизанський рух "Атеш".

Завод "Титан" був ведений в експлуатацію у 1969 році. У 1971 році на заводі почали виробництво діоксиду титану. Після незаконної анексії Криму завод перебуває під тимчасовою окупаційною владою.

У 2018 році в Армянську зафіксували викид невідомої речовини. Ймовірно, причиною викиду шкідливих речовин став завод "Титан", а точніше випаровування вмісту кислотонакопичувача. Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що для запобігання подібних інцидентів потрібна деокупація півострова і повне припинення функціонування заводу під діяльністю української влади.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Кремль готує провокацію на території Росії для дискредитації ЗСУ.

Також "Коментарі" писали про головного конкурента Макрона, який заявив, що референдум у Криму був законним.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/atesh_ua/911
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини