Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія готується до великого наступу: The Economist назвав терміни
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія готується до великого наступу: The Economist назвав терміни

Анадитики The Economist прогнозують, що з настанням літа Росія може готувати новий великий наступ

29 березня 2024, 09:05
Поділіться публікацією:

З настанням літа значно підвищується загроза нового масштабного наступу російських окупаційних військ по всій довгій лінії фронту. Як передає портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання The Economist.

Росія готується до великого наступу: The Economist назвав терміни

Наступ Росії. Фото: з відкритих джерел

Автори вказують, що весна принесла на фронт деяке зупинення бойових дій через неможливість техніки просуватися мокрою землею.

"Але це не триватиме довго. З переходом весни в літо є побоювання, що Росія почне новий великий наступ, як це було минулого року. І немає впевненості, що Україна здатна стримати його цього разу. Саме тому їй необхідно терміново мобілізувати більше військ. і побудувати надійнішу оборону на лінії фронту", — йдеться у матеріалі.

Автори також зазначають, що зволікання з рішенням надання необхідної військової допомоги з боку США та Європи становить ризики, оскільки Росія "може прорвати недостатні оборонні лінії України".

"Однак Україна не може просто звинувачувати своїх союзників. Вона також припустилася помилок. Однією з них є її провал у питанні людської сили. Росія готується до чергової хвилі мобілізації з метою наступного великого наступу. Терористичний напад на московський концертний зал 22 березня може насправді полегшити це завдання для Володимира Путіна, який використовує його для того, щоб заявити, що Росія має бути сильною перед кровожерливими ворогами", — сказано в матеріалі.

Автори також звертають увагу, що Україна "дуже запізнилася зі зміцненням власних оборонних позицій", а "уряд все ще мріє про новий контрнаступ і боїться думки, що нинішня лінія фронту може перетворитися на щось на зразок кордону".

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що каже ситуація на фронтах: чи можливий прорив у війні найближчим часом.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини