Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія готується до фейкових «референдумів»: чи піде Путін на такий крок – чим це закінчиться
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія готується до фейкових «референдумів»: чи піде Путін на такий крок – чим це закінчиться

У розвідці зазначають, що Кремль досі не відмовився від проведення так званих "референдумів" на окупованих територіях України

31 серпня 2022, 14:12 comments2833
Поділіться публікацією:

У Держдепі США заявили, що "референдуми" про приєднання до Росії підконтрольних армії РФ територій України можуть пройти найближчими тижнями. Їх організацію особисто курирує заступник глави президента РФ Сергій Кирієнко. Чи піде країна-агресор на такий крок? У якому форматі це може бути? Які можуть бути наслідки? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.

Росія готується до фейкових «референдумів»: чи піде Путін на такий крок – чим це закінчиться

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Путін уже запланував після проведення "референдумів" оголосити окуповані частини Донецької, Луганської, Херсонської та інших областей України "споконвічно російськими землями"

На думку політолога, експерта з питань російської агресії проти України Віктора Каспрука, "референдумна лихоманка" Росії пояснюється тим, що Путін хоче встигнути "легалізувати" захоплені в Україні території, поки їх не звільнили ЗСУ.

"Для України існує два варіанти можливих дій. Прискорити свій наступ і перемолоти російських загарбників швидше, ніж вони сподіваються. Але для цього реально дуже мало часу (псевдореферендуми можуть запуститися вже у вересні). Другий варіант — просто ігнорувати ці "референдуми". Бо окрім кількох тоталітарних країн – ніхто у світі їх не визнає", – пояснює експерт.

Він не сумнівається, що Путін вже запланував після проведення "референдумів" оголосити окуповані частини Донецької, Луганської, Херсонської та інших областей України, де московитам вдалося тимчасово закріпитися, "споконвічно російськими землями". І запровадити їх у Конституцію РФ як російські території. Як це загарбники вже зробили із українським Кримом.

"А потім, – продовжує Віктор Каспрук, – Кремль лякатиме Україну та колективний Захід ядерною зброєю, якщо українці продовжать військовим шляхом звільняти свої землі, окуповані Росією. Але, наголошую, ніхто не визнає правомірними такі "путінські референдуми". А ЗСУ продовжать свою роботу зі звільнення окупованих областей Української держави. До того ж, США, колективний Захід уже неодноразово попереджали Путіна про те, що спроба застосувати ядерну зброю стане фатальною для Росії".

Схоже, резюмує експерт, що війна РФ з Україною входить у вирішальну фазу. І тут ставки настільки великі, що російському диктатору не варто сподіватися, що йому можуть хоч на йоту поступитися у питанні України.

Фейкове народовиявлення на окупованих територіях остаточно обірве можливість будь-якої комунікації між Росією та Україною

Політексперт, кандидат політичних наук Олександр Палій вважає, що псевдореферендуми нічого практично не дадуть Росії.

"Звичайно, їх не визнаватиме ні Україна, ні світ. А українська армія діятиме, виходячи з цього. І продовжить деокупацію. Тому ці "референдуми" і відкладаються Москвою. Там розуміють (і українське керівництво чітко дало це зрозуміти), що спроба влаштувати фейкове народовиявлення на неокупованих територіях остаточно обірве можливість будь-якої комунікації між Росією та Україною", – зазначає експерт.

До того ж, продовжує він, сенс цих вистав втрачається в умовах українського наступу та втечі частини окупаційних адміністрацій до Росії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Рамштайн-5: які очікування від зустрічі – чи будуть зміни щодо підтримки України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини