Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія готує наступ: у США відповіли, чи буде масштабний прорив
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія готує наступ: у США відповіли, чи буде масштабний прорив

В ISW вважають, що сьогодні Росія не здатна на масштабний прорив

15 січня 2024, 08:17
Поділіться публікацією:

Російські окупаційні війська, швидше за все, готують у найближчі тижні наступальні операції на сході та півдні України, коли ще краще промерзне земля. Водночас агресор не зможе реалізувати масштабні прориви через нестачу сил та особового складу. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому огляді Інституту вивчення війни (ISW).

Росія готує наступ: у США відповіли, чи буде масштабний прорив

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики зазначають, що останнім часом у російських ЗМІ з'явилася інформація про нібито підготовку агресором наступу найближчими тижнями після того, як на сході та півдні України замерзне земля. Орієнтовно називається період між 12 січня та 2 лютого.

Водночас літературний критик та альтернативний історик Сергій Переслегін стурбований тим, що Росія не має достатньої кількості живої сили для проведення широкомасштабних наступальних дій, а наявне угруповання загарбників дозволяє лише проводити локальні тактичні маневри.

Екс-глава "Роскосмосу" Дмитро Рогозін заявив, що лінія фронту на заході Запорізької області "гуде, як бджолиний вулик" через велику кількість українських безпілотників, які масово і влучно б'ють за цілями та ускладнюють ротацію особового складу росіян.

За оцінкою Інституту вивчення війни, мінусові температури в Україні, ймовірно, поки що стримують операції на фронті, але створять більш сприятливу місцевість для механізованої маневреної війни, оскільки земля замерзне найближчими тижнями.

"ISW продовжує оцінювати, що попри зимові погодні умови і стан місцевості, російські війська, ймовірно, намагатимуться підтримувати або інтенсифікувати локальні наступальні операції на сході України, намагаючись перехопити й утримати ініціативу. За даними ISW, російські війська не зможуть здійснити оперативно значущі прориви", — йдеться у звіті.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що відбувається взимку на фронті: хто і в чому має перевагу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини