Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія готує другу хвилю наступу на Харківщині: яка головна ціль росіян
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія готує другу хвилю наступу на Харківщині: яка головна ціль росіян

ЗСУ також перекидають резерви в Харківську область, відтісняючи війська РФ, каже військовий аналітик.

12 червня 2024, 19:55
Поділіться публікацією:

 На Харківському напрямку російська армія стягує резерви, що може свідчити про підготовку до нової хвилі наступу. Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів військовий аналітик Олексій Гетьман.

 Росія готує другу хвилю наступу на Харківщині: яка головна ціль росіян

Наступ рф на Харківщині (фото з відкритих джерел)

 "Ми очікували, що після того, як окупанти створили два плацдарми в Харківській області в глибину на 5-7 км, вони почнуть подальші дії. Адже це не той план, який вони хотіли б реалізувати. Їхня мета — підійти практично впритул до Харкова, щоб мати можливість зі ствольної артилерії обстрілювати місто, перетворивши його таким чином на "сіру зону". Цей план у загарбників провалився. Вони підтягують туди резерви, планують провести другу хвилю наступальних дій", — сказав Гетьман.

Проте, за його словами, цей задум поки що не вдається реалізувати, оскільки українські Сили оборони також посилюють свої позиції в Харківській області, витісняючи російські війська.

 "Там перебувають добре підготовлені українські війська, і можна говорити про контрнаступальні дії. Але треба розуміти, що це не контрнаступ у тому сенсі, в якому ми часто собі це уявляємо. Це тактичні контрудари, мобільна оборона, яка передбачає відбивати ті тактичні позиції, які на невеликих ділянках росіянам вдалося зайняти під час наступу", — пояснив Гетьман.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що ЗСУ змусили РФ піти на кардинальний крок, який допоможе наблизити перемогу. Майор запасу Національної гвардії України, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман вважає, що ЗСУ вже впливають на дії російських військових.

За його словами, Сили оборони вже змушують російських загарбників змінювати свої дії. Тепер ворог, каже експерт, вимушений відводити свої штаби від лінії фронту. Раніше вони розташовувалися досить близько до фронту. Як каже Гетьман, на відстані 100-150 км від лінії фронту керувати військами ще можливо, але на відстані 200-250 км це вже майже неможливо.
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини