Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія готова до переговорів: у США розповіли, навіщо у Путіна запускають подібну риторику
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія готова до переговорів: у США розповіли, навіщо у Путіна запускають подібну риторику

Аналітики ISW вважають, що Кремль маніпулює переговорними пропозиціями, аби підірвати міжнародну підтримку України

4 березня 2024, 07:50 comments1324
Поділіться публікацією:

Путінський режим відверто маніпулює запропонованими Китаєм та Туреччиною переговорними майданчиками для підриву подальшої міжнародної підтримки України. Як передає портал "Коментарі", це впевнені американські експерти Інституту вивчення війни (ISW).

Росія готова до переговорів: у США розповіли, навіщо у Путіна запускають подібну риторику

Кремль. Фото: з відкритих джерел

Аналітики зазначають, що Китай та Туреччина продовжують створювати власні переговорні платформи нібито для врегулювання ситуації в Україні, якими Кремль користується для просування власних інформаційних операцій, спрямованих на перешкоджання подальшій міжнародній підтримці України.

Експерти звертають увагу, що заступник міністра закордонних справ Росії Михайло Галузін та Спеціальний представник Китаю з питань Євразії Лі Ху зустрілися у Москві, щоб обговорити бажання Китаю сприяти мирним переговорам між Росією та Україною. Галузін та Лі зазначили, що "неможливо" обговорювати врегулювання в Україні без участі Росії і без "урахування інтересів РФ у сфері безпеки". Також чиновники додали, що західні та українські "ультиматуми" та "діалогові формати" лише "шкодять перспективам врегулювання і не можуть бути основою (врегулювання – ред.)".

У звіті додають: очікується, що після зустрічей у Росії Лі відвідає Україну та деякі країни ЄС.

У звіті вказують, що російські офіційні особи продовжують безпідставно звинувачувати Україну та Захід у відсутності мирних переговорів між Росією та Україною, незважаючи на численні публічні російські заяви, які свідчать про те, що Росія не зацікавлена у сумлінних мирних переговорах з Україною.

ISW продовжує вважати, що будь-які російські заяви про те, що Росія зацікавлена у мирних переговорах, є, швидше за все, спробою імітувати зацікавленість, щоб викликати запобіжні поступки Заходу щодо українського суверенітету та територіальної цілісності та покласти відповідальність про переговори на Україну та Захід.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому знову активізувався переговорний кейс України та РФ: який інтерес Китаю та Туреччини.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини