Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія готова до нових атак на судна у Чорному морі: у британській розвідці розкрили подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія готова до нових атак на судна у Чорному морі: у британській розвідці розкрили подробиці

Британська розвідка розсекретила дані, що Росія з атак на судна у Чорному морі

12 жовтня 2023, 16:48
Поділіться публікацією:

Країна-агресор знову збирається атакувати цивільні судна у Чорному морі. Російські військові можуть закладати вибухові пристрої на підходах до українських портів. Таку інформацію озвучив старший військовий радник делегації Великобританії в ОБСЄ Ніколас Окотт, повідомляє прес-служба британського уряду.

Росія готова до нових атак на судна у Чорному морі: у британській розвідці розкрили подробиці

Експорт українського зерна. Фото: з відкритих джерел

"Росія продовжує витрачати величезні ресурси на свою саморуйнівну війну. Чим довше Росія воює, тим більше вона втрачає і тим слабшає. Росія зазнала майже 200 тисяч втрат і 50 тисяч її солдатів було вбито", — висловився Окотт під час засідання Форуму зі співробітництва безпеки ОБСЄ.

За його словами, незважаючи на це, Росія продовжує "цю огидну з моральної точки зору кампанію".

Дипломат нагадав, що минулого місяця британська розвідка видобула дані, згідно з якими російські військові планували вдарити ракетами вантажним судном в українському порту.

"Минулого тижня Велика Британія розсекретила нові розвіддані, які свідчать про те, що Росія може продовжувати атаки на цивільне судноплавство, зокрема, закладаючи вибухові пристрої на підходах до українських портів", — додав Окотт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у своєму зверненні до українців президент України Володимир Зеленський наголосив, що кожен удар агресора по портах "Рені", "Ізмаїл", "Південний", "Одеса", "Чорноморськ", по Миколаєву – це удар за світовими продовольчими цінами, за соціальною та політичною стабільністю в Африці, Азії. Він наголосив, що жоден інший терорист, окрім Росії, ще ніколи так відверто і спеціально не бив з безпеки одразу стільки народів. І закликав усіх – реагувати. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" російські ігри навколо морського зернового коридору та загалом продовольчої безпеки.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини