Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія глушить українські дрони-камікадзе: експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія глушить українські дрони-камікадзе: експерт

Частка успішних операцій ударних дронів зараз становить близько 10%.

25 липня 2024, 15:20
Поділіться публікацією:

Ефективність українських ударних дронів знизилася вчетверо за рік, повідомляє німецький військовий експерт в інтерв'ю BILD. Це з посиленням російських засобів радіоелектронної боротьби та активним застосуванням авіації.

Росія глушить українські дрони-камікадзе: експерт

Ефективність українських дронів впала вчетверо за рік: німецький експерт

За словами експерта, зараз лише близько 10% операцій із використанням українських дронів-камікадзе закінчуються успішно, тоді як рік тому цей показник сягав 40%. Однією з причин є ефективне використання Росією глушилок, які створюють перешкоди керувати безпілотниками.

"Працювати дронами-камікадзе стає все складніше, бо спочатку потрібно шукати проломи у російській системі придушення радіочастот", – цитує BILD українського військового.

Проблеми ЗСУ ускладнюються і на землі. Український солдат розповів виданню, що на 1000 км фронту мають лише 400 західних бронетранспортерів, що недостатньо для проведення масштабних контратак. Крім того, за його словами, офіцери ЗСУ не навчені загальновійськового бою із застосуванням західної техніки, що призводить до "фатальних помилок".

Офіцер ЗСУ також зазначив, що російська авіація завдає збитків українським позиціям, скидаючи бомби щомісяця. Російські бомбардувальники руйнують більшу частину будівель у містах та селах, змушуючи українських солдатів ховатися у підвалах, які потім стають метою для прицільного вогню.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Російська армія продовжує нарощувати свою міць у Запорізькій області, досягнувши чисельності у 90 тисяч військовослужбовців. Проте, за даними української розвідки, ознак формування наступального угруповання наразі не виявлено.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини