Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія дуже хоче, але не може влаштувати в Україні килимові бомбардування, як у Сирії: у чому причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія дуже хоче, але не може влаштувати в Україні килимові бомбардування, як у Сирії: у чому причина

Нездатність Росії отримати перевагу у повітрі виключає килимові бомбардування України

12 жовтня 2022, 09:15 comments1904
Поділіться публікацією:

Росія не може застосувати ту саму тактику, яку вдало використала в Сирії, влаштовуючи килимові бомбардування сирійських міст. Все через те, що простір бойових дій в Україні кардинально відрізняється від того, що було у Сирії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на оновлений звіт Інституту вивчення війни.

Росія дуже хоче, але не може влаштувати в Україні килимові бомбардування, як у Сирії: у чому причина

Бомбардування Сирії. Фото: із відкритих джерел

Американські аналітики вважають, що головна проблема для росіян в Україні зараз полягає в тому, що вони не можуть розпочати масштабні компанії килимових бомбардувань по Україні, як це вдавалося зробити в Сирії. Все тому, що вони не здатні отримати перевагу в повітрі.

При цьому в Інституті вивчення війни наголошують, війна в Сирії теж була б кардинально іншою, якби росіяни зіткнулися з тими проблемами, які у них виникли в Україні – спірний повітряний простір чи складніше середовище ППО, як сьогодні є в Україні, змушують Росію бути обережно і відмовитися від звичних методів ведення війни.

В ISW зазначили, що є невелика ймовірність, що призначення командувача військової "операції" в Україні Сергія Суровікіна, відомого своїми наказами обстрілів цивільних об'єктів у Сирії, якось змінить перебіг бойових дій в Україні. Захід продовжуватиме постачати в Україну системи ППО, які не дозволять Москві отримати перевагу в повітрі.                                                                                                                                 

Читайте також на порталі "Коментарі" — ЗСУ не зупинити: на Херсонщині звільнено ще п'ять населених пунктів. Контрнаступ української армії на південному напрямку триває.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини