Головна Новини Суспільство Війна з Росією Росія діє на війні не сама: президент Польщі назвав маріонетку Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія діє на війні не сама: президент Польщі назвав маріонетку Путіна

Анджей Дуда різко відгукнувся про Олександра Лукашенка, якого назвав ганебною маріонеткою російського диктатора Володимира Путіна.

16 червня 2024, 09:18
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Польщі Анджей Дуда заявив, що відповідальність за повномасштабне вторгнення в Україну лежить на Росії, проте Кремль діяв не сам. За словами польського президента, Путіну допомагає білоруський диктатор Олександр Лукашенко.

Росія діє на війні не сама: президент Польщі назвав маріонетку Путіна

Президент Польщі Анджей Дуда. Фото з відкритих джерел

Анджей Дуда виступив на Саміті миру у Швейцарії, де засудив російську агресію. Президент Польщі вказав на союзника Росії у цій війні, якого назвав "маріонеткою Путіна".

"Москва несе повну відповідальність за війну. Однак це не означає, що Росія діє сама. Тут я маю на увазі ту ганебну роль, яку зіграв у цій війні маріонетка Путіна в Білорусі Олександр Лукашенко, переслідуючи власний народ", — сказав Дуда.

Президент Польщі пояснює, що Лукашенко надав територію Білорусі російській армії для її вторгнення в Україну, а також постійно чинить міграційний тиск на сусідні країни.

"Хочу нагадати всім, що він не лише дозволив російській армії атакувати Україну з території Білорусі, а й ініціював серію гібридних атак на країни Балтії та східні кордони Польщі – атаки, які тривають уже третій рік", — додав Дуда.

Свою промову Анджей Дуда підсумував словами про право України на захист свого суверенітету та незалежності згідно з міжнародним правом. Крім того, за його словами, обов’язок міжнародної спільноти – не припиняти підтримувати Київ у цих прагненнях.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що колишній президент Монголії закликав арештувати білоруського диктатора Олександра Лукашенка під час його візиту в столицю країни.

Також "Коментарі" писали про реакцію президента Польщі Анджея Дуди на "мирну пропозицію" Путіна щодо закінчення війни в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини