Головна Новини Суспільство Війна з Росією «Росія - як рак, але гірше»: Кислиця розніс російського представника на засіданні ООН
commentss НОВИНИ Всі новини

«Росія - як рак, але гірше»: Кислиця розніс російського представника на засіданні ООН

Росія намагається фізично знищити українських дітей, яких не може викрасти й «перевиховати», заявив Кислиця

9 липня 2024, 20:45 comments1499
Поділіться публікацією:

 9 липня розпочалося засідання Ради безпеки ООН, скликане на вимогу України у зв'язку з російським ударом 8 липня по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві. Під засідання постійний представник України при ООН Сергій Кислиця розніс представника кремлівської влади та розповів про злочин окупантів поти дітей.

«Росія - як рак, але гірше»: Кислиця розніс російського представника на засіданні ООН

Сергій Кислиця (фото з відкритих джерел)

Кислиця наголосив, що "Росія — як рак, але гірше". Тож потрібно й надалі боротися з ворогом.

"Вона припинить вбивати й поширювати насильство, лише коли буде нездатною робити це. Обовʼязково потрібно збивати російські ракети. Обовʼязково потрібно знищувати російські бойові літаки на їхній базах. Треба робити рішучі кроки, аби ліквідувати загрозу", — заявив він.

За його словами, РФ демонструє зневагу до "будь-яких мирних ініціатив, незалежно від їх походження".
"Моральна та управлінська деградації Кремля досягли такого рівня, що він без вагань скоює злочини, які підривають бачення миру в тих країнах, від яких Кремль зараз повністю залежний", — зазначив він.

Також Кислиця заявив, що постпред РФ у Радбезі ООН Василь Небензя не є легітимним головою Ради безпеки.

"Громадянине Небензя, ви не є легітимним головою Ради безпеки, і я ніколи не буду до вас звертатися. Ви сидите на місці, куди Росія незаконно вдерлася, і єдине належне місце для вас, перш ніж ви опинитеся в пеклі в обхід чистилища, це на лаві підсудних", – написав Кислиця.

Водночас під час засідання Ради безпеки ООН Росію критикували за її "систематичні атаки" на українські медичні заклади.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Україна вимагає від ООН під час "головування" Росії там Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця прокоментував масований ракетний удар Росії 8 липня, внаслідок якого загинули десятки людей. Він наголосив, що цей черговий військовий злочин РФ повинен спонукати членів Ради Безпеки переглянути можливість Росії користуватися правом вето в організації. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини