Головна Новини Суспільство Війна з Росією Романенко: Нам зараз складно проводити оборонні операції, не те що брати Крим
commentss НОВИНИ Всі новини

Романенко: Нам зараз складно проводити оборонні операції, не те що брати Крим

Україні зараз варто сконцентруватися на проведенні оборонних операцій, про це в чаті на «Главреді» розповів екс-заступником начальника Генштабу ЗСУ Ігор Романенко. Якщо вдасться впоратися з цим завданням, то до кінця року можна подумати про Крим

21 лютого 2024, 13:09
Поділіться публікацією:

Насправді, каже Ігор Романенко, Україні зараз не до відвоювання Криму.

Романенко: Нам зараз складно проводити оборонні операції, не те що брати Крим

Ігор Романенко

"Нам зараз складно проводити навіть оборонні дії. Потрібно робити висновки з ведення бойових дій минулого року. Необхідно об'єктивно і критично оцінювати ситуацію, а не перебувати у своїх ілюзіях",
— підкреслив експерт.

На його думку, насамперед потрібно провести успішну оборонну операцію. І тільки після цього, додає він, думати про контрнаступальні дії. При цьому, за його словами, все має ґрунтуватися на реальних можливостях, а не на авантюрному підході.

При цьому, каже Романенко, Кримський міст ЗСУ будуть підривати за необхідності, яка теоретично може виникнути уже наприкінці цього року.

"Реакція Росії на це, безумовно, буде болючою. Руйнування Кримського мосту стане серйозним епізодом у бойових діях, тому потрібно буде ретельно підібрати момент, насамперед із військової точки зору",
- підкресли експерт.

Разом з тим, Романенко підкреслив, що принциповим моментом є те, що Україна в жодному разі не повинна відмовлятися від своїх територій.

Нагадаємо, раніше голова ГУР Міноборони Кирило Буданов прогнозував, що Кримський міст впаде, можливо це станеться уже в 2024 році. Про щось подібне також говорив і голова СБУ Василь Малюк.

Окрім того, портал "Коментарі" розповідав, що на думку Ігоря Романенка, війна з Росією може продовжуватися ще два-три роки. Все буде залежати від допомоги Заходу, який наразі допомагає Україні рівно настільки, щоб вона не програла Росії. Разом з тим, додав експерт, через кілька місяців стане зрозуміло, яку стратегію оберуть партнери нашої країни. У будь-якому разі, додав він, все це точно матиме наслідки на те, що відбуватиметься на фронті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини