Головна Новини Суспільство Війна з Росією Коли закінчиться війна з Росією. Експерт дав відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли закінчиться війна з Росією. Експерт дав відповідь

Війна України з Росією переходить у ресурсну війну. Таким чином, якщо нічого не зміниться, то вона затягнеться на роки, про це в чаті на «Главреді» розповів екс-заступником начальника Генштабу ЗСУ Ігор Романенко передає портал «Коментарі»

21 лютого 2024, 12:46 comments3108
Поділіться публікацією:

На думку Ігоря Романенка, війна триватиме два-три роки. При цьому він радить розділяти такі поняття, як призупинення ведення бойових дій та власне завершення війни, тобто підписання сторонами відповідних дипломатичних документів. В цьому контексті експерт нагадав, що досі таких документів не підписано між Росією та Японією, при цьому бойові дії між країнами закінчилися в 1945 році. Тому не виключено, що в Україні може відбутися щось подібне.

Коли закінчиться війна з Росією. Експерт дав відповідь

Ігор Романенко

Окрім того, Романенко звернув увагу на те, що союзники України допомагають їй рівно настільки, щоби вона не програла Росії.

"При цьому вони також надають допомоги стільки, щоб різко і рішуче не програла Росія. Повторюється та сама історія, що й під час розпаду Радянського Союзу. Американці та інші країни зараз бачать приблизно ті самі ризики в разі розпаду РФ, що й раніше – в разі розпаду СРСР",
— вважає Романенко.

Саме тому, на його думку, Захід хоче не допустити ескалації війни, щоб їм не довелося в ній брати участь. Окрім того, додає експерт, партнери хочуть зробити все для того, щоби Росія не пішла на застосування зброї масового ураження.

"За такого підходу війна може бути надовго. А що довше триватиме ця війна, то менше буде охочих допомагати Україні",
- підкреслив Романенко.

Тобто, додав він, ситуація зараз насправді є складною і через кілька місяців з’явиться розуміння, яку стратегію вибрали союзники України, що у будь-якому разі буде мати відображення на діях ЗСУ.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" розповідав, що на думку ветерана АТО Євгена Дикого, Росія хоче "добити" Україну в 2024 році і робить для цього все можливе. Він додав, що швидко припинити війну можна тільки за умови капітуляції. Якщо ж Україна хоче боротися, то війна продовжуватиметься точно ще один рік.

л



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини