Головна Новини Суспільство Війна з Росією Роковини трагедії в Оленівці: командир "Азову" звернувся до українців
commentss НОВИНИ Всі новини

Роковини трагедії в Оленівці: командир "Азову" звернувся до українців

За словами Дениса Прокопенка, "справа "Азову" — нищити ворога та поповнювати обмінний фонд

28 липня 2024, 20:45
Поділіться публікацією:

  28 липня, у другі роковини російського теракту в Оленівці, командир бригади "Азов" Денис "Редіс" Прокопенко виклав допис на Facebook про долю полонених азовців. Він наголосив на складному становищі військовополонених і зазначив, що багато з них можуть не дожити до обміну. Прокопенко звернув увагу на невиконання обіцянок, наданих бійцям Маріупольського гарнізону під час виходу з "Азовсталі".

Роковини трагедії в Оленівці: командир "Азову" звернувся до українців

Денис "Редіс" Прокопенко (фото з відкритих джерел)

Прокопенко звинуватив ООН, Міжнародний Комітет Червоного Хреста, російську сторону та військово-політичне керівництво України у невиконанні домовленостей щодо гарантій збереження життя, незастосування тортур та швидкого обміну військовополонених, укладених у травні 2022 року. Він заявив, що росіяни порушили ці домовленості, влаштувавши теракт у бараці колонії в Оленівці, внаслідок якого загинули 53 азовці, а понад сотня отримала поранення.

Прокопенко також поставив під сумнів зусилля всіх сторін щодо здійснення обміну та повернення українських військовослужбовців додому, як було обіцяно. Він висловив занепокоєння щодо того, чи всі важелі впливу на країну-агресора були задіяні.

"Справа "Азову" — нищити ворога та поповнювати обмінний фонд. Це завдання наш підрозділ протягом року успішно виконує на Кремінському напрямку. Часто всупереч усьому. Чи виконують свою роботу ті, хто добровільно взяв на себе ці обов'язки, й ті, на кого їх покладено законом? Важко передати словами, що таке один день в російському полоні. Часу немає. Постійні катування, голод, показова страта в Оленівці, незаконні судилища та довічні ув'язнення. Скоро вам нікого буде обмінювати," — підкреслив Прокопенко.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що розслідування трагедії, що сталася в колонії в Оленівці, не буде. Генеральний секретар ООН Антоніу Ґутерріш вирішив розформувати місію зі встановлення фактів обстрілу СІЗО в Оленівці на підконтрольній Росії території Донецької області через неможливість доставити експертів до місця події. Про це заявив речник очільника ООН Стефан Дюжаррік 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини