Головна Новини Суспільство Війна з Росією Ризик залишитись Україні без допомоги збільшується: Politico дізналося, про що почали говорити лідери ЄС
commentss НОВИНИ Всі новини

Ризик залишитись Україні без допомоги збільшується: Politico дізналося, про що почали говорити лідери ЄС

Politico стверджує, що питання війни в Україні втратило пріоритетність у ЄС

14 грудня 2023, 13:15 comments1929
Поділіться публікацією:

Сумніви всередині ЄС щодо успіху України у війні продовжують зростати. Ця проблема втратила пріоритетність у повсякденному житті лідерів країн блоку, а популісти готують нові "атаки", розраховуючи розгойдати тему про те, скільки ще Європі доведеться влити грошей в українську "чорну діру". Як передає портал "Коментарі", про це пише рейтингове видання "Politico", посилаючись на інформацію шести високих чиновників та дипломатів ЄС, а також внутрішні кулуарні розмови у Євросоюзі щодо приєднання України до блоку.

Ризик залишитись Україні без допомоги збільшується: Politico дізналося, про що почали говорити лідери ЄС

Україна – ЄС. Фото: з відкритих джерел

"Сумніння зростають. Наскільки відчайдушною є ситуація на полі бою? Скільки ще грошей ми вливатимемо в цю чорну діру? Популісти по всій Європі осідлають цю хвилю в найближчі місяці", — зазначило одне з джерел.

ЗМІ довідалося, що на даний момент 26 країн ЄС підтримують розширення блоку. Проти приєднання України виступає лише Угорщина: уряд Орбана погрожує заблокувати необхідний Києву старт дискусії на саміті в Брюсселі, вказує Politico.

Але, незважаючи на бачення "України в ЄС", до якого схиляється більшість європейських лідерів, у приватних розмовах багато хто висловлює думку: "Війна більше не головний пріоритет у повсякденному житті більшості лідерів ЄС".

Видання акцентує, чим ближче червневі вибори до Європейського парламенту, тим обережніше поводяться лідери блоку щодо України. Риторика про те, що ЄС має займатися "щоденними проблемами своїх громадян", наростає.

Читайте також на порталі "Коментарі" — які шанси на проривні рішення: чи справді ситуація з підтримкою України зайшла в глухий кут.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини