Головна Новини Суспільство Війна з Росією Рівень загрози з Білорусі зростає
commentss НОВИНИ Всі новини

Рівень загрози з Білорусі зростає

Тренування російських літаків у повітряному просторі Білорусі проводять для уточнення цілей на території України

20 грудня 2022, 15:44
Поділіться публікацією:

Збройні Сили України вживають адекватних заходів задля оборони в разі необхідності, повідомив Командувач Об’єднаних Сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв, пишуть "Коментарі".

Рівень загрози з Білорусі зростає

У Білорусі зосереджені дві мотострілецькі дивізії та авіаційне угруповання

"Ми уважно стежимо за озброєнням, що перекидається з боку Росії та робимо щодня відповідний аналіз. Рівень воєнної загрози поступово зростає, але ми також вживаємо адекватних заходів. Крім цього, Генштабом передбачене значне нарощування угруповань у разі істотного зростання сил та засобів з протилежного боку", — каже Сергій Наєв.

Тренування російських літаків наведення та літаків-перехоплювачів носіїв балістичних ракет повітряного базування "Кинжал" у повітряному просторі Білорусі проводять для уточнення цілей на території України.

"Зазначені тренування проводяться з єдиною метою – це уточнення цілей на території України, які призначені для нанесення ракетних ударів агресором. Але, відповідно, ми вживаємо всіх заходів для того, щоб знизити цей рівень загрози", – уточняє Командувач Об’єднаних Сил ЗСУ.

Генерал-лейтенант розповів, що зараз у Білорусі зосереджені 2 мотострілецька дивізія 1 танкової армії та авіаційне угруповання, у складі якого є новітні зразки російської авіації. Також там є підрозділи, озброєні "Іскандерами" з балістичними ракетами до них, які призначені для застосування по цілях в Україні.

"Цього потенціалу, на даний час, достатньо для створення загрози Україні та проведення тактичних дій. При цьому ми уважно стежимо за озброєнням, що перекидається з боку Росії та робимо щодня відповідний аналіз. Рівень воєнної загрози поступово зростає, але ми також вживаємо адекватних заходів", – заявив Сергій Наєв.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чим закінчиться візит Путіна до Мінська – чи буде у результаті відкрито Білоруський фронт проти України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини