Головна Новини Суспільство Війна з Росією Рішення ВЛК про придатність до мобілізації можна оскаржити: названо два варіанти
commentss НОВИНИ Всі новини

Рішення ВЛК про придатність до мобілізації можна оскаржити: названо два варіанти

МОЗ оприлюднили схему оскарження результатів від військово-лікарської комісії.

8 листопада 2023, 10:40
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Військовослужбовець може оскаржити рішення ВЛК, якщо результати військово-лікарської комісії не відповідають стану його реального здоров’я. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на МОЗ України.

Рішення ВЛК про придатність до мобілізації можна оскаржити: названо два варіанти

Рішення ВЛК можна оскаржити. Фото з відкритих джерел

Згідно з даними МОЗ існують два шляхи оскарження рішення ВЛК про придатність до мобілізації. Один відбувається через суд, тоді як інший в досудовому порядку.

Для досудового варіанту оскарження результатів військово-лікарської комісії необхідно написати скаргу, що військовий не погоджується з висновками ВЛК про придатність до мобілізації та наголосити на необхідності переглянути це рішення вищою ВЛК. До цієї скарги потрібно долучити копію військового квитка, незадовільне для військовослужбовця рішення ВЛК та відповідні медичні документи про стан здоров'я. Після цього комісія може відправити військового на повторну перевірку медичного огляду.

Якщо скарга в досудовому порядку не змогла задовольнити військового, тоді можна звернутись до суду. Одним з варіантів рішення суду буде провести додатковий медогляд військовослужбовця, якщо ВЛК відмовляються його здійснювати у досудовому порядку.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Верховній Раді розповіли, коли ухвалять законопроєкт про скасування відстрочки для студентів. Таким чином студентів віком старше 30 років зможуть мобілізувати в армію.

Також "Коментарі" писали, який штраф можна отримати за ухилення від мобілізації та як за яких умов його можна уникнути. За словами адвоката ухилення від першої повістки загрожує штрафом до 3400 грн, тоді як уникнення другої — 5200. Однак згодом така людина може постати перед кримінальною відповідальністю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини