Головна Новини Суспільство Війна з Росією Рішення ухвалено: США нададуть Україні нову зброю
commentss НОВИНИ Всі новини

Рішення ухвалено: США нададуть Україні нову зброю

Тип озброєнь, що раніше не використовувався ЗСУ, допоможе українській армії подолати створені росіянами укріплені лінії на Півдні

6 липня 2023, 17:24 comments2273
Поділіться публікацією:

Офіційні особи США ухвалили рішення про надання Україні касетних боєприпасів, за допомогою яких ЗСУ зможе подолати опір російських окупантів. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на The New York Times.

Рішення ухвалено: США нададуть Україні нову зброю

Касетний боєприпас

Так, за даними американських журналістів, Лаура Купер, заступник помічника міністра оборони по Росії, Україні та Євразії, повідомила американським законодавцям наприкінці минулого місяця, що Пентагон визначив, що касетні боєприпаси будуть корисні для України, особливо проти "укріплених російських позицій на полі бою". Про очікуване рішення США вперше повідомило Національне громадське радіо, і воно було підтверджено в середу ввечері офіційною особою адміністрації, яка виступила на умовах анонімності.

Київ наполягав на використанні спірного та широко забороненого виду зброї, але Вашингтон чинив опір через його здатність завдавати невиборчої шкоди цивільному населенню. Україна заявила, що ця зброя допоможе у її контрнаступі проти російських військ, дозволяючи її військам ефективно завдавати ударів по укріплених російських позиціях та долати нестачу в живій силі та артилерії.

З часів Другої світової війни касетні боєприпаси вбили від 56500 до 86500 мирних жителів. Втім, Україна заявила, що розумно розгортатиме зброю з огляду на те, що вона воює на своїй власній землі і що багато прифронтових районів уже сильно заміновані.

Тим більше, що Росія вже використала касетне озброєння в Україні — у квітні 2022 року вона завдала удару ракетою, оснащеною касетним боєприпасом, по переповненому залізничному вокзалу в Краматорську, внаслідок чого загинули десятки і більше 100 людей отримали поранення.

Тим часом, Захарова зробила нову божевільну заяву про Францію та зброю для ЗСУ.

Шмигаль заявив про заплановане скасування призову.

А Лукашенко відповів, чи "замочить" Путін лідера вагнерівців Євгена Пригожина.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини