Головна Новини Суспільство Війна з Росією Рідкісне явище: український міністр відвідав передову
commentss НОВИНИ Всі новини

Рідкісне явище: український міністр відвідав передову

Міністр енергетики зустрівся з представниками Третьої штурмової

13 липня 2024, 22:25
Поділіться публікацією:

Міністр енергетики України Герман Галущенко відвідав фронт, де поспілкувався з військовослужбовцями про захист об'єктів енергетики. Зокрема, міністр енергетики відвідав позиції Третьої штурмової бригади.

Рідкісне явище: український міністр відвідав передову

Галущенко відвідав фронт. Фото з відкритих джерел

Як розповів заступник командира Третьої штурмової бригади, майор Збройних сил України Максим Жорін, з Германом Галущенком військові спілкувалися про захист галузі енергетики від російських ударів.

"Енергетика зараз — одна з пріоритетних цілей ворога, а тому й питань було багато", — повідомив Максим Жорін.

Майор ЗСУ відзначив, що "насправді нечасто можна нормально поспілкуватися з міністром, а в даному випадку ще й на позиціях".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Мінфін визнав, що одним із факторів, який плинув на розрахункову собівартість електроенергії стало збільшення тарифу на розподіл "операторами систем розподілу" до 1,88 грн за кВТ*год. Чому Укренерго не може зробити так, як зробив Нафтогагаз, а саме – встановити єдину ціну напряму для кінцевого споживача? Навіщо нам сплачувати 1,88 грн різним операторам, таким як ДТЕК, коли Укренерго може напряму поставляти електроенергію споживачам? Відтак 1 кВт електроенергії на 1,88 грн може бути нижчим.

Експерт з енергетичних ринків компанії Dragon Capital Денис Саква зазначив, що перш за все варто розуміти, що Укренерго – це оператор системи передачі. Компанія не постачає електроенергію, а займається тільки високовольтними лініями. А виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин відзначив, що Україна згодилася виконувати європейські норми законодавства по ринку елекроенергії, де чітко визначені умови компаній, що виробляють та транспортують елекроенергію.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини